Tetikoğlu: "Gelecek nesiller bizleri yargılayacak"

Tetikoğlu: "Gelecek nesiller bizleri yargılayacak"

Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, "Biz geleceğe belki mal, mülk, servet bırakıyoruz ama galiba çevre yönünden hiç güzel bir miras bırakmıyoruz" dedi

Tetikoğlu, Hatay Valiliği ile Antakya Çevre Koruma Derneği tarafından düzenlenen "Daha iyi bir çevre seninle başlar" projesi kapsamındaki "İklim Değişikliği ve Etkileri" konulu panelin açılışında konuştu. Yıllar önce ’ozon tabakası delindi, delinecek’ diye büyük bir kamuoyu oluştuğunu ifade eden Tetikoğlu, "Ama sonradan nedense bu gündemden düştü. Demek ki biz millet olarak bazı hassasiyetleri görmemiz için bazılarının kafamıza vurması veya bazı şeylerin yaşanması gerekiyor. Ne zaman iklimde bir anormallik, bir olağan seyrinden farklı olduğumuz zaman hemen bu konular gündeme geliyor. Asıl olan böyle olaylarla karşılaşmadan, yaşamadan bu duyarlılığı ve bilincin hepimizde olması gerekiyor. Tabi biz herhalde millet olarak ülke olarak başımıza geldikten sonra bazı şeyleri hatırlıyoruz. Biz geleceğe belki mal, mülk, servet bırakıyoruz ama galiba çevre yönünden hiç güzel bir miras bırakmıyoruz. Gelecek nesiller bizi yargılayacak ama ümit ederim aleyhimize fazla konuşmazlar" diye konuştu.Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Selda Asker ise nüfusun artması, ihtiyaçların değişmesi gibi sebepler nedeniyle insanların yaşama şeklinin değiştiğini söyledi. Asker, "Değişen yaşantı, hem enerji kaynaklarının tüketilmesi hem de yapılan diğer üretimlerin doğaya zarar verip vermemesine dikkat edilmeden ortaya çıkarılmasına sebep olmuştur" dedi.Konuşmaların ardından İklim değişikliği ve iklim politikaları konusu ile ilgili Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Uygulamaları Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Kurnaz ile Tarımsal Sulama ve İklim Değişikliği konusunda Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berkant Ödemiş sunumlarını gerçekleştirdi.

HATAY/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN