Türkiye ile Kosova arasında bilimsel işbirliği için ilk adım atıldı

Türkiye ile Kosova arasında bilimsel işbirliği için ilk adım atıldı

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, beraberindeki heyet ile birlikte yükseköğretimdeki işbirliği fırsatlarını değerlendirmek üzere İskenderun Teknik Üniversitesini (İSTE) ziyaret etti

Kosova Kızılhaç’ı Prizren Şube Başkanı Buyar Müfti ve Türk Kızılayı İskenderun Şubesi’nin gerçekleştirdiği kurumlar arası Kosova-Türkiye kardeşliği ve işbirliği kapsamında Hatay’a bir dizi ziyaret gerçekleştiren Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, amaçlarının Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkileri ve işbirliğini her alanda olduğu gibi yükseköğretim alanında da geliştirmek olduğunu söyledi.İki ülkenin geçmişe dayanan sosyal ve kültürel bağlarının bugün de devam ettiğini belirten İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Kosovalı Bakanı İskenderun’da İSTE’de ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.Üniversiteler arası işbirliğinin önemine dikkat çeken ve Kosova’da bulunan üniversitelerle işbirliğine her zaman hazır olduklarını ifade eden Rektör Dereli, özellikle Prizren ve Mitrovica Üniversiteleri ile öğrenci ve akademisyen değişimleri ve diğer alanlarda yapılabilecek işbirliği ile ilgili çalışmaların başlatıldığını ve ilk adımın böylece atıldığını belirtti. Ziyarette, bu üniversiteler ile ‘madencilik’ ve ‘turizm’ alanında işbirliği yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca, Kosova’da üretilen ürünlerin fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunmasında İSTE Teknoloji Transfer Ofisi ile işbirliği yapılabileceği de kaydedildi.Ziyarette, Bakan Mahir Yağcılar’a Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Ercan Tan, Kosova Kızılhaç’ı Prizren Şube Başkanı Buyar Mufti, Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay ve Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Gergin ve ilgili kuruluş temsilcilerinden oluşan geniş bir heyet eşlik etti.

HATAY/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN