Hayat Eve Sığar uygulaması koronavirüs ihbarı nasıl yapılır? (Hayat Eve Sığar iPhone Android indirme linki)

Hayat Eve Sığar uygulaması koronavirüs ihbarı nasıl yapılır? (Hayat Eve Sığar iPhone Android indirme linki)

Sağlık Bakanlığı'nın ilk etapta maske dağıtmak için geliştirdiği Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına 'İhbarda Bulun' özelliği geldi. Bu özellik ile birlikte vatandaşlar corona virüs (koronavirüs) tedbirlerinin ihlal edildiği durumları ihbar edebilecek. Covid-19 salgın hastalığının başlamasıyla milyonlarca kez indirilen Hayat Eve Sığar uygulaması, iOS ve Android kullanıcıları için yayınlanan güncellemeler ile birlikte yeni özellikleri bünyesine katmaya devam ediyor. İşte, 'Hayat Eve Sığar iPhone Android indirme linki'...

'HES uygulaması ihbar özelliği nasıl kullanılır?', 'Hayat Eve Sığar ihbar nasıl yapılır?', 'HES uygulaması nasıl indirilir?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs (corona virüs) salgınıyla mücadele için çıkardığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına her geçen gün yeni bir özellik ekleniyor. Uygulamaya şimdi de 'İhbarda Bulun' özelliği eklendi. Yeni özellik sayesinde, uygulamayı kullanan vatandaşlar şahit oldukları covid-19 tedbir ihlallerini bakanlığa ihbar edebilecek. Detaylar haberimizde...

HAYAT EVE SIĞAR 'İHBARDA BULUN' ÖZELLİĞİ NEDİR?

Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması corona virüsü salgın hastalığının ülkemizde görülmeye başladığı zamanlarda Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşları bilgilendirmek, yönlendirmek ve virüsün yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilmişti. Bu uygulamaya zaman zaman yeni özellikler de eklenirken, şehirler arası seyahat etmek ve ÖSYM sınavlarına girmek için uygulama üzerinden HES kodu alınması zorunlu hale getirilmişti. Şimdi de HES uygulamasına uygulamaya 'İhbarda Bulun' özelliği eklendi.

'İhbarda Bulun' adı verilen yeni özellik sayesinde vatandaşlar, karşılaştıkları kural ihlallerini doğrudan cep telefonlarından bildirerek virüsün kontrol altına alınmasına yardımcı olabilecek. Kural ihlallerinin anlık olarak kolay bir şekilde bildirilebilmesi sayesinde, Sağlık Bakanlığı'nın üzerindeki yükün bir nebze olsun hafifletilmesi hedefleniyor.

HES UYGULAMASINDAN KORONAVİRÜS İHBARI NASIL YAPILIR?

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ihbar bildirmek oldukça basit. Bunun için HES uygulamasını açtıktan sonra 'Ana Ekran' kısmında yer alan 'İhbarda Bulun' seçeğine tıklamanız gerekiyor. 'Başlık/İşletme Adı' kısmını doldurup gerekli açıklama ve adresi yazdıktan sonra çektiğiniz fotoğraflarla birlikte ihbarda bulunabilirsiniz.

HES UYGULAMASI iPHONE İÇİN TIKLAYIN

HES UYGULAMASI ANDROID İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM SINAVLARI HES KODU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT HES KODU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN