11 yıllık hayatına 5 ameliyat sığdırdı

11 yıllık hayatına 5 ameliyat sığdırdı

Denizli’de 2 yaşından bu yana 5 kalp ameliyatı geçiren ve birkaç gün içerisinde olacağı son ameliyatı ile sağlığına kavuşması beklenen çocuğun ailesi kısa hayatında defalarca bıçak altına yatan evlatları için para değil dua bekliyor.

Kalp hastası olarak dünyaya gelen ve hastalığı 2 yaşında fark edilen Yunus Kara 11 yaşına kadar 5 kalp ameliyatı geçirdi. En son İstanbul’da geçirdiği ameliyat sırasında beyin kanaması geçiren ve yaklaşık 3 aydan bu yana beyin kanamasına bağlı olarak kısmı felç yaşayan Kara, Pamukkale Üniversitesi Göğüs Polikliniğinde sağlığına kavuşmak için geçireceği son ameliyata gün sayıyor. Kısacık hayatına 5 ameliyat sığdıran minik Yunus, hasta yatağında boğazında bir cihaz olduğundan dolayı konuşamadığı için çevresiyle seslerle anlaşıyor. Söylenenlere çıkardığı sesler ile sadece ‘evet ve hayır’ diyebilen küçük çocuk yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen yine de gülmeyi başararak umudunu korumaya devam ediyor. Koyu bir Denizlispor hayranı da olan küçük çocuğun en büyük hayalinin ise gönül verdiği yeşil siyahlı takımı ı tribünden izlemek olduğu belirtildi. Denizlispor’un önceki maçları ve marşlarını dinleyen Yunus’un o anda yaşadığı mutluluk ise yüzüne yansıyor.

AMELİYAT ESNASINDA FELÇ KALDI

Yunus Kara’nın annesi Nuray Kara ise evlatlarıyla ilgili yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen halen ümitlerini koruduklarını ifade ederek, artık her şeyin Yunus’un 6. defa geçireceği ameliyata bağlı olduğunu aktardı. Çocuklarının hastalığını 2 yaşında öğrendiklerini ve o zaman Yunus’un ilk operasyonunun anjiyo ile başladığını belirten anne Kara, "Doğuştan kalp hastası olarak doğduğunu 2 yaşında öğrendik. 2 yaşından sonra anjiyo olduk, anjiyodan sonra hemen ameliyata geçti. Bir de 4 yaşında ameliyat olduk. 4 yaşından sonra bir ara verildi 7,5 yaşında olduk. 7,5 yaşında sonra dediler ki ‘8 yaşına kadar mutlaka ameliyat olması gerekiyor. Mutlaka bu işlem yapılması gerekiyor’ dediler. En son 2015 yılında 7,5 yaşında ameliyatımızı olduk. Allah’ın izniyle ayağa kalktı, yürüdü, önceki gibi koşabildi, oynayabildi, okuluna kendisi gidip gelebildi bir sıkıntı olmadı. Son ameliyatımıza anjiyo diye gittik biz ama ameliyata aldılar yani her şeyde bir nasip vardır. Ameliyat esnasında beyine pıhtı atınca kısmi felç kaldı. Allah’ın izniyle inşallah o da düzelecek. İnşallah bu şeyden çıkacak. Duaya, ihtiyacımız var, ekonomik anlamda bir talebimiz yok, sadece dua itiyoruz" diye konuştu.

"6 AY İÇİNDE AYAĞA KALKMASI GEREKİYOR"

Yunus’un futbolu çok sevdiğini vurgulayan anne Kara, oğlunun konuştuğu dönemlerde yeşil sahaları gördükçe, ‘Anne bir kere oynayabilir miyim? Anne ben de girebilir miyim?’ şeklinde söylemlerde bulunarak sporu çok sevdiğini dile getirdiğini söyledi. Oğluyla seslerle anlaştıklarını kaydeden Nuray Kara, "Hareketlere cevap veriyor, yani sorduğun zaman seslerle cevap veriyor. Mesela 3 sefer ‘evet’ demek, 2 sefer ‘hayır’, çok istemediği şeye de ‘çık’ sesi çıkarıyor, bunu kendisi söylüyor. İşlemde çok rahat kendi sesine kavuşun inşallah, tek istediğim o. Sesine kavuşsun yeter. Allah’ın izniyle, gerisi fizik tedavilerimiz olacak. O da zamanla, onu da biliyorum zamanla olduğunu, doktorumuzdan edindiğimiz bilgiye göre, 6 ay içinde mutlaka ayağa kalkması yani ‘6 ay içinde toparlayabilir’ dedi. ‘Sıkı bir fizik tedaviden sonra’ dedi. Bu ameliyatımız son olacak. Zaten kalpte de son ameliyatımız oldu. Artık önümüzde kalp ameliyatımız yok. İnşallah bu işlemler de olursa, bir sağlık sıkıntımız olmayacak Allah’ın izniyle" dedi.

Öte yandan, Yunus Kara’nın durumunu gündeme getiren Denizli Sosyal Paylaşım Grubu üyeleri yaptıkları bir organizasyonla da Denizlispor Yönetim Kurulu üyelerinin küçük çocuğu hasta yatağında ziyaret etmesini sağladılar. 

DENİZLİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN