15 binde bir görülüyor! Tavuğu horoza dönüştü

15 binde bir görülüyor! Tavuğu horoza dönüştü

Kastamonu’da hobi olarak bahçesinde tavuk besleyen bir hayvansever, beslediği tavuğun horoza dönüştüğünü iddia etti. Durumu inceleyen veterinerler ise olayın 10 bin vakada bir ya da 15 bin vakada bir gözlemlenebilir olduğunu ifade ederek durumu doğruladı.

Kastamonu’da emekli memur Perihan Gürcan, hobi olarak bahçesinde tavuk beslemeye başladı. Bir süre sonra tavuğun yumurtlamayı kestiğini fark eden Gürcan, tavuğun horoza dönüştüğünü iddia etti. Bunun üzerine Kastamonu Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden gelen öğretim görevlileri, tavuk üzerinde incelemelerde bulundu. 

20-25 yıldır tavukçulukla uğraştığını ifade eden Perihan Gürcan, "Hayvanları çok seviyorum, en çokta tavukçulukla ilgileniyorum. Cins tavuklar besliyorum. Bu olay benim başıma üçüncü kez geliyor. Daha önceki senelerde de başıma geldi. Tüy dökümüne girdikten sonra bazı tavuklarım horoza dönüşmeye başladı. Son tavuğum da böyle oldu" dedi.

18-03/18/aw336693_02.jpg

10 BİN YA DA 15 BİNDE BİR VAKADA GÖRÜLÜYOR

Olayın dişi ya da erkek üreme organlarındaki hormonal bozukluklardan kaynaklı olabileceğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Hitit ise, "Bunlar çok nadir olaylar, sıklık olarak baktığımızda 10 bin vakada bir ya da 15 bin vakada bir gözlemlenebilir. Bu tür olayları tam olarak açıklayabilmemiz için laboratuvar ortamında incelememiz gerekmektedir" dedi.

18-03/18/aw336693_05.jpg

KASTAMONU/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN