15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz'ın ismi müzede yaşayacak

15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz'ın ismi müzede yaşayacak

FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitleri ‘Okçular Tepesi’nde bir araya geldi. 15 Temmuz kahramanlarının hikayeleri ‘Okçular Tepesi’ adlı kitapla okuyucularla buluştu. 64 öykünün yer aldığı kitapta İbrahim Kalın da yakın dostu Erol Olçok’u anlattı.

Erdem Yayınları ve Okçular Vakfı, 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin kahramanlarını ‘Okçular Tepesi’ adlı kitapla andı. Darbe gecesi vatan uğruna mevziyi terk etmeyen kahramanların kutlu direnişi 64 hikayeyle okurla buluşuyor. Editörlüğünü Gülcan Tezcan, Halil İbrahim İzgi ve Turgay Bakırtaş’ın yaptığı eser, 100’e yakın videonun öyküleştirilmesiyle hazırlandı. Mustafa Cambaz, Halil Kantarcı ve Türkmen Tekin gibi pek çok ismin direniş öyküsünün yer aldığı kitapta Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yakın dostu Erol Olçok’u anlattığı ‘Şehit Erol Olçok’a’ başlıklı yazısı da yer alıyor.

64 DİRENİŞ HİKAYESİ

Yıldız Ramazanoğlu, Suavi Kemal, Bülent Onat, Feyza Betül Aydın gibi isimlerin de katkı sağladığı kitapta Yeni Şafak Pazar ekibinden Aylin İzmir, şehit Vedat Bağceğci’yi kaleme alan ‘O benim Vedat’ımdı’ yazısıyla, Ayşe Özleyen biri şehit biri gazi olan Gökhan ve Volkan Esen kardeşleri anlattığı ‘Vatan İçin Bir Kardeş Şehit Diğeri’ hikayesiyle, Fatma Çelik 15 Temmuz gecesi Mihrimah Sultan Camii İmam Hatibi Adem Küçük tarafından okunan ilk selayı konu edinen ‘Selaların Direnişi’ ile, Sernur Yassıkaya ise şehit Erol Olçok ve oğlu Abdullah Olçok’u anlattığı ‘Yaşadığı Gibi Şehadete Koştu’ adlı yazılarıyla ‘Okçular Tepesi’nde yer alan isimler arasında.

YENİ ESERLER YOLDA

İranlı sanatçı Reza Hemmatirad de çizimleriyle kitaba destek verdi. Hemmatirad çizimlerin yanı sıra ‘Benim İki Vatanım Var, Kimseye Yedirmem!’ yazısında da o gece hissettiklerini anlattı. Erdem Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Melike Günyüz, “Kitabı bir okuyucu olarak elime alıp okumaya başlayınca gözyaşlarıma hakim olamadım. Vatanseverlerimizin hikayelerini iliklerimize işleyecek bir uslüpla anlatabilmişiz” dedi. Günyüz, 15 Temmuz’da yaşananları çocuk ve gençlere de anlatmak için kolları sıvadıklarını belirterek, “15 Temmuz ile ilgili 4 yeni çalışmamız da yolda. Çocuk ve gençlere yönelik yeni eserler de hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

16-10/01/okculartepesikapak.jpgOkçular Tepesi kitabında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen 64 direnişçinin hikayesi yer alıyor. 100’e yakın videonun öyküleştirilmesiyle hazırlanan kitap, milletle buluştu.

CAMBAZ’IN ADI BASIN MÜZESİ’NDE YAŞATILACAK

15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında şehit düşen Yeni Şafak gazetesi muhabiri Mustafa Cambaz’ın ismi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde de yaşatılacak. Cambaz’ın fotoğrafı Basın Müzesi’nde bulunan Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne 66. gazeteci olarak konulacak. Cambaz’ın fotoğrafı Çemberlitaş’taki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Basın Müzesi’nin ‘Öldürülen Gazeteciler Galerisi’nde yerine alacak. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Cambaz’ın oğlu Alpaslan Cambaz’a gönderdiği mektupta şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı yönetim kurulu toplantısında babanızın Basın Müzesi’ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne fotoğrafının asılmasına oy birliği ile karar vermiştir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN