20 dakika şekerlemenin yararı çok

20 dakika şekerlemenin yararı çok

Öğleden sonra 20 dakikalık şekerleme kişinin işteki yaratıcılığını artırıyor, problem çözme becerisine katkıda bulunuyor. Ayrıca kişinin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Araştırmacılar, patronlara “Şekerlemeye izin verin, bu sizin yararınıza” diyor.

Uykunun faydası saymakla bitmiyor; dinlenme fırsatı bulduğunuz, depresyona karşı savaşan, kalp hastalıklarına karşı duran ve diyabet olma riskini düşüren bir süreç. İngiltere’de yapılan bir araştırma ise şekerleme adı verilen, öğleden sonra kısa süreli uykunun faydasını ortaya çıkardı, özellikle çalışan kişilere büyük faydası bulunduğunu tespit etti. 

Leeds Üniversitesi ve Silentnight adlı kurumun ortaklaşa yaptığı araştırmada günümüzde kişilerin beş saat uyuduğu, yaz saatine geçilen bu günlerde bu sürenin dörde düştüğü belirtildi. Araştırmayı yapan ekipteki Dr. Nerina Ramlakhan, bundan dolayı iş yerlerinde çalışanlara izin verilecek şekerlemenin kişide büyük fark yaratacağını söyledi.

Şekerlemenin 14.00 ile 16.00 arasında yapılmasını tavsiye eden Ramlakhan, kişinin çalışma masasından çok uzaklaşmaması gerektiğini söyledi. “Sadece 20 dakika yeterli” diyen Ramlakhan bunun kişinin yaratıcılığı ve problem çözme yeteneğini artırmanın yanı sıra bağışıklık sistemini de güçlendirdiğini söyledi. Ramlakhan “Böylece çalışanların yıl içindeki hasta olduğu günlerin sayısı azalacaktır. Bir şirkette şekerlemeye izin verme kesinlikle patronun lehine çalışacaktır. Çalışanların mesai saatlerinde uyumasına izin verilmesi alışılmadık gelebilir ancak şekerlemenin iş kaybını verimsizliğini önlemesi açısından değeri yüksek” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN