2017'de aileler en çok 'Ömer Halis' dedi

2017'de aileler en çok 'Ömer Halis' dedi

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, geçen yıl doğan erkek çocuklara en çok verilen isimlerden biri Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in adı oldu. Aileler, geçen yıl doğan kız bebeklere ise en fazla "Zeynep" ismini verdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yapılan derlemeye göre, Türkiye'de ebeveynlerin çocuklarına geleneksel isimler verme eğilimi 2017'de de devam etti. Geçen yıl dünyaya gelen kız bebekler için en çok tercih edilen isim yine "Zeynep" oldu.

"Zeynep"ten sonra en fazla tercih edilen isimler sırasıyla Elif, Defne, Hiranur, Ebrar, Eylül, Miray, Zehra, Ecrin ve Azra olarak kayıtlara geçti. Erkek bebeklerde ise Yusuf ismi ilk sıralarda yer aldı, Eymen, Ömer, Emir, Miraç, Mustafa, Ahmet, Berat, Ömer Asaf ve Mehmet sırasıyla en çok kullanılan diğer isimler oldu.

BİNLERCE 'ÖMER HALİS' DOĞDU

Türkiye'de ailelerin çocuklarına isim verme alışkanlıklarında geleneksel eğilimler göze çarpsa da popüler kültür, sosyoekonomik durum, dini ritüeller, tarihin unutulmaz kahramanları ve sevilen dizi karakterleri isim belirlemede büyük rol oynadı.

Bu çerçevede, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci general Semih Terzi'yi vurarak olayların seyrini değiştiren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi geçen yıl aileler tarafından en çok tercih edilen isimler arasında yer aldı. "Ömer" ismi listenin 3. sırasında gelirken, "Ömer Halis" de 24. sırada kaydedildi. 

Aynı şekilde, 2016'da hayatını kaybeden efsanevi boksör Muhammed Ali ve TRT 1'in en çok izlenen dizilerinden "Diriliş Ertuğrul"un kahramanı Ertuğrul, bu isimlerin 2017 itibarıyla listenin ilk sıralarında yer almasında etkili oldu.

ANKARA/AA

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN