4 dönümde 10 sanatçı

4 dönümde 10 sanatçı

Pilevneli Mecidiyeköy, ‘Fabrika’da: 10 Sanatçı/10 Bireysel Pratik’ sergisine ev sahipliği yapıyor. 4 bin metrekarelik alana yayılan organizasyonda, Refik Anadol’dan Daniel Firman’a 10 sanatçının eserleri yer alıyor. Resim, heykel, video enstelasyonundan oluşan zengin içeriğe sahip sergi, 27 Ocak’a kadar gezilebilecek.

Mecidiyeköy Likör Fabrikası’nın yerinde açılan Pilevneli Mecidiyeköy, 4 bin metrekarelik alınında 10 sanatçının onlarca eserine ev sahipliği yapıyor. ‘Fabrika’da: 10 Sanatçı / 10 Bireysel Pratik’ isimli sergide heykelden fotoğrafa, video entalasyonuna kadar pek çok çalışma var.

Yaklaşık 4 bin metrekarelik devasa bir sergileme alanına sahip olan Pilevneli Mecidiyeköy, Mecidiyeköy Likör Fabrikası’nın yerinde bir sergiyle açıldı. ‘Fabrika’da: 10 Sanatçı / 10 Bireysel Pratik’ adlı sergi 10 sanatçının kişisel sanat pratiğini gözler önüne serdiği işlerin toplamından oluşuyor. Sergi, uluslararası ve yerel sanatçıların işlerinden oluşan bir karma sergi olmasına rağmen her bir sanatçı için ayrılan alan, eser sayısı, eserlerin seçkisi ve sunumuyla aslında her bir sanatçının kişisel sergisi niteliğinde. Sergide Refik Anadol, Hans Op de Beeck, Daniel Firman, Arik Levy, Tony Matelli, Ida Tursic&Wilfried Mille, Youssef Nabil, Şener Özmen, Jean Pigozzi ve Erdoğan Zümrütoğlu’nun çalışmaları yer alıyor.

27 Ocak’a kadar sürecek etkinlikte Hans Op de Beeck ‘Timo, Brian ve Kiraz Ağacı’ başlıklı sunumunda heykellere yer veriyor. Belçikalı sanatçının ‘Brian’ adlı elinde kristal küre tutan oğlan çocuğunun heykeli, sanatçının pratiğine bu anlamda iyi bir örnek teşkil ediyor. Fransız sanatçı Daniel Firman’ın devasa boyuttaki heykelleri zaman, ağırlık, hareket ve yer çekimi gibi kavramları irdeliyor. Erdoğan Zümrütoğlu’nun son işlerinden oluşan ‘Hiçbiryer’ adlı sunumu, sanatçının son dönem üretimi olan tuvallerinden oluşuyor. Mısırlı sanatçı Youssef Nabil’in son sunumunda elle renklendirilmiş bir fotoğraf ve ‘I Saved My Belly Dancer’ adlı 12 dakikalık bir video yer alıyor.

Şener Özmen’in ‘Mesafe’ adlı son sunumu, sanatçının video işlerinin seçkisinden oluşuyor. İşlerinde ironik bir dil kullanarak provokatif ve eleştirel bir yaklaşımla toplumsal gerçekleri sorguluyor. İşadamı, hayırsever, koleksiyoner ve fotoğraf sanatçısı Jean Pigozzi’nin ‘Pool Party’ ve ‘ME + CO’ adını verdiği sunumu, sanatçının aynı adlı serilerden seçilmiş fotoğraflarından oluşuyor. Fransız sanatçı ikilisi Ida Tursic&Wilfried Mille’nin Francis Picabia’nın bir çiziminden  esinlenerek ortaya çıkardığı ‘Teşhir’ günümüz medyasında dolaşan imaj yoğunluğuna işaret ediyor. Tony Matelli’nin ağırlıklı olarak son dönem işlerinden oluşan sunumu ‘Lapses’ adını taşıyor. Sanatçının sunumunda yer alan ayna eserleri ve hiperrealist bronz heykelleri bu illüzyonu yansıtıyor. Antik dönemden kalmış gibi duran bir heykelin üzerinde muzlar ve bir büstün kafasındaki sandviç gibi absürt detaylar dikkat çekiyor. Refik Anadol’un ‘Boğaziçi’ isimli dijital heykeli de sergide yer alıyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN