80’lerin pop ruhunda galaksiyi kurtarmak

80’lerin pop ruhunda galaksiyi kurtarmak

Marvel süper kahraman evreni yeniden dünya dışına taştı. Konusu ilk filmden birkaç ay sonrasında geçen ‘Galaksinin Koruyucuları 2’, eğlenceli anlatımından canlı ve renkli atmosferine, müziklerinden kostümlerine kadar 80’lerin pop ruhunda bir uzay savaşı sunuyor. Film, 2018’de vizyona girecek ‘Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı’na da zemin hazırlıyor.

ERKUT TEZERDİ

Süper kahraman filmleri son birkaç yıldır gişeleri altüst etmek bir yana adeta ele geçirdi. Dahası bu filmler artık birbirleriyle bağlanıyor. Önce kahramanların teker teker bireysel filmleri çekiliyor. Daha sonra toplu halde kötülere karşı efsanevi bir savaşın gerçekleştiği, CGI banyosu yaptırılan filmler izleyiciyle buluşuyor. Tabii en az beş kahramanın aynı filmde bir araya geldiği yapımlara harcanan maliyet haliyle katlanıyor; her biri en az bir uzay gemisi düşürüp 20 uzaylıyı pataklasa ve 30 robotu havaya uçursa bu gayet normal. Çok para harcanan filmler kaliteli olur mu işte bu mevzu muamma çünkü senaryo faktörü çok önemli ama gişede masrafların daha fazlasını çıkardıkları kesin! Aralarında 2012’de gösterime giren Yenilmezler’in birincisi gibi dünya çapında milyar dolar kazanç sağlayan filmler de var. Hal böyle olunca taban alınan film serisi ortaya çıkıyor; yani Hulk, Thor, Kaptan Amerika ve Demir Adam gibi kahramanlardan oluşan Yenilmezler! Galaksinin Koruyucuları 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2) de bu yapımı takip ediyor. 27 Nisan 2018’de gösterime girecek olan ve neredeyse tüm Marvel süper kahramanlarının yer alacağı ‘Sonsuzluk Savaşı: Bölüm 1’ filminin ana süper kötüsü Thanos’a atıfta bulunuyor, sonsuzluk taşlarından da bahsediliyor.

OĞLUM, BABANA YARDIM ET

Galaksinin Koruyucuları 2’nin konusu ilk filmden birkaç ay sonrasında geçiyor. Starlord, Gamora, Drax, Rocket ve Baby Groot para karşılığı yaratıkları avlıyor, galaksiyi tehdit eden korsanlar ve süper kötülerle savaşıyor. Derken durduk yere Starlord’un hiç tanımadığı babası Ego çıkıp geliyor, yardım istiyor. Diyor ki “Evreni şekillendirmeme yardım et oğlum”. Ancak peşlerine de Rocket’in bataryalarını çaldığı uzaylı ırkı düşüyor. Filmin sonunda yaşanacakları tahmin etmek hiç de zor de-ğil! Özel efektlerle kaplı ve çok renkli bir savaş yaşanıyor. Galaksinin Koruyucuları ekibi de aile olduklarını, ele ele vererek mücadele ettiklerini kanıtlamak zorunda çünkü düşman aşırı bencil ve bireysel hareket ediyor. Filmde karşıtlıklar gayet tutarlı bir şekilde oturtuluyor. Lakin özellikle sonlarına doğru efektler abartılıyor; göz yormuyor ama bu nedenle senaryodan kopulan sahneler var.

EN İYİ AÇILIŞ SAHNESİ: BABY GROOT

Galaksinin Koruyucuları 2’nin yönetmeni ve senaristi ilk filmin de yönetmen koltuğunda oturan James Gunn. Fakat senaryo yazımında bu defa Nicole Perlman yok! Demek ki eğlenceli replikleri yazan Nicole’müş. Çünkü evet yeni yapımda ilk filmdeki kadar akıcı olay örgüsü var ama akılda kalıcı tek bir replik bile yok! Bir de Baby Groot karakterine, sırf komiklik seviyesi artsın ve eğlence çıtası yükselsin diye ekstra sahneler eklenmiş. Halbuki masum bir tavırla kendi adını söylediği anlar ve filmin girişinde yaptığı dans şovu dışında etkin bir sahnesi yok! Bu arada dans şovu gerçekten çok başarılı. Mutlaka görülmesi gerekiyor. Deadpool’un jeneriğinden sonra izleyiciyle buluşan belki de en iyi açılış sahnesi. Baby Groot, müzik eşliğinde sempatik dansı-na başlayınca arkasında resmen kıyamet kopuyor. Ayrıca filmde eğlence olgusu Starlord karakterinden yine Baby Groot karakterine kayıyor. Bunun yanında bir de filmdeki kötünün (Ego) daha etkin olması gerekirdi. Keza aynı durum müzikleri için de geçerli. Kulaklar da Hooked on a Feeling ayarında bir müzik arıyor. Galaksinin Koruyucuları 2, dinamik eğlencesinden hiç ödün vermeyen 80’lerin pop ruhunu yansıtan duygusal bir macera filmi.

FİLMİN NOTU: 7.5

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN