Afrikalılar özgür hissediyor

Afrikalılar özgür hissediyor

Afrika’da yapılan bir araştırma, kıta insanlarının büyük çoğunluğunun ülkelerinde özgürce yaşadığını, siyasi bir organizasyona katılırken de baskı hissetmediğini ortaya koydu.

Afrikalılar kendilerini ülkelerinde özgür hissediyor. Afrobarometre şirketi tarafından 36 Afrika ülkesinde 54 bin kişiyle yapılan anketin sonucuna göre, 21 ülkede insanların büyük bir kısmı ülkelerinde özgür olarak yaşıyor ve herhangi bir siyasi organizasyona katılırken baskı hissetmiyor.

Senegal ve Malavi’de yaşayanların yüzde 85’i siyasi bir organizasyona katılımda herhangi bir sınırlama olmadığını belirtirken bu oran Gana ve Botswana’da yüzde 84, Namibya’da ise yüzde 80. Siyasi oluşumlara katılırken kendinizi özgür hissediyor musunuz sorusuna, Afrika’nın en büyük üç ekonomisi Güney Afrika’da yüzde 74, Nijerya’da yüzde 45 ve Kenya’da yüzde 63 “evet hissediyorum” cevabı verildi.

Ankete göre, siyasi bir organizasyona katılırken insanların kendilerini en az özgür hissettikleri ülkeler ise Svaziland, Zimbabve, Gabon ve Mozambik. Buna göre Svazilandlıların yüzde 73’ü, Zimbabvelilerin de yüzde 41’i, Mozambik ve Gabon halklarının ise yüzde 36’sı siyasi bir organizasyona katılırken kendisini özgür hissetmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN