Ağırlık kaldırmak dolaşım sistemine daha iyi geliyor

Ağırlık kaldırmak dolaşım sistemine daha iyi geliyor

Koşmak mı, ağırlık kaldırmak mı? Araştırmacılar iki egzersiz türünün kalp sağlığı üzerindeki etkisini inceledi. Sonuç dolaşım sistemine olan etkisinden dolayı ağırlık kaldırmak sağlığınız için daha olumlu.

Yeni yapılan bir araştırmaya göre ağırlık kaldırmak sağlığınızı koşu yapmaktan daha iyi etkiliyor. 4 binden fazla kişinin sağlık kayıtlarını inceleyen bilim insanları her iki egzersiz formununda kalp hastalıkları riskini azalttığını ancak ağırlık kaldırma gibi statik aktivitelerin koşmak, yürümek gibi dinamik egzersizlerden daha büyük bir etkiye sahip olduğu sonucuna ulaştı. Bu araştırma kardiyovesküler olarak adlandırılan egzersiz biçiminin kalp için en yararlı aktivite olduğu konusundaki varsayımlara meydan okumakla birlikte ağır statik egzersizlerin dolaşım sistemine daha iyi geldiği yönündeki araştırmaları destekliyor.

İngiltere Chief Medical Officer, yetişkinlere haftada en az 150 dakika dinamik ve statik aktivitelerde bulunmalarını tavsiye ediyor. Ulusal Sağlık ve Beslenme Araştırması’nda yer alan bilgilere göre araştırma yapan uzmanlar, statik ve dinamik egzersiz yapan kişilerde rastlanılan yüksek tansiyon, diyabet, kolesterol gibi kardiyovesküler risk faktörlerinin diğerlerine oranla yüzde 30-70 arasında az olduğu sonucuna ulaştı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN