Akşener'in avukatı: Gemerek Hakimi eski MHP'li, HSYK'ya şikayet ettik

Akşener'in avukatı: Gemerek Hakimi eski MHP'li, HSYK'ya şikayet ettik

Meral Akşener’in avukatı, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP’de olağanüstü kurultay kararını tedbiren durdurma kararı veren Sivas’ın Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık’ı HSYK’ya şikayet etti. Gerekçe Işık'ın eski MHP'li olması.

[Karar]
ZİVER BÜYÜKTAŞ/ANKARA

MHP’de kurultayın yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalar devam ederken genel başkan adaylarından Meral Akşener, avukatı aracılığı ile Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin olağanüstü kurultay kararını tedbiren durdurma kararı veren Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin hakimi İlhan Işık’ı HSYK’ya şikayet etti.

Akşener’in avukatı Feridun Bahşi tarafından HSYK’ya sunulan dilekçede, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararı verildikten sonra bu dosya ile ilgili yerel mahkemece ve mahkemelerce dosyadan el çekilmiş olacağı belirtilerek şöyle denildi:

"KARARI YANLIDIR"

‘’Bu karar tehiri icra kararı verme yetkisi yalnız ve yalnız Yargıtay ilgili dairesine aittir. Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla ilgili olarak ihtiyati tedbir kararı verme ve bu kararın böylece uygulanmasını durdurma yetkisi bulunmamaktadır. Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık, Yargıtay’ın yetkisini kullanmış ve yetki gaspı ile bu kararı tesis etmiştir. 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin dosyasında verilen kararın kesinleşmesine de gerek yoktur. Bu karar verildiği icrası mümkün olan nitelikte bir karardır. Bu nedenlerle şikayet edilen hakim İlhan Işık’ın kararı yanlıdır.’’

İLHAN IŞIK’IN PARTİLİ OLDUĞU İDDİASI

İlhan Işık’ın MHP’li olduğu iddia edilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

‘’İlhan Işık 2006-2007 yıllarında MHP Ankara İl Başkanlığı’nda il disiplin kurulu üyesi olarak görev yapan bir partilidir. Bu husus Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na ve MHP Ankara İl Başkanlığı’na sorulduğunda doğrulanacaktır. Kendisi Ankara’da uzun yıllar avukatlık ve parti yöneticiliği yaptıktan sonra hakimliğe atanmıştır. Dolayısıyla MHP Genel Merkezi yöneticileri ile yakın ilişkiler içerisindedir. İlhan Işık Yargıtay’ın yetkisini gasp ederek Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararının uygulanmasını tedbir ile kaldırılmasına karar vermesinin nedeni bu yakın ilişkiler olup, yetkisini ve görevini kötüye kullanmıştır.

"KİŞİSEL DUYGULAR"

Şikayet edilen hakim İlhan Işık’ın bu eylemleri 2802 sayılı HSYK Kanunu’nun 68. maddesinde düzenlenen ‘yaptıkları işler veya davranışlarıyla görevini doğru ve tarafsız yapamayacağı kanısını uyandırmak, hatır ve gönüle bakarak veya kişisel duygulara kapılarak görev yaptığı kanısını uyandırmak’ kapsamında kalmaktadır.

Sonuç olarak yukarıda arz ve izah ettiğimiz nedenler ile İlhan Işık’tan şikayetçiyim.

Hakkında disiplin kovuşturması yapılarak 2802 sayılı HSYK kanununun 68. maddesi ve ilgili diğer maddelerinden cezalandırılmasına karar verilmesini talep etmekteyiz.’’

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN