Akupunkturla göz nezlesi bile tedavi ediliyor

Akupunkturla göz nezlesi bile tedavi ediliyor

Dr. İsmail Maraş, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bilimsel bir tedavi yöntemi olarak kabul edilen akupunkturla uyku apnesinden göz nezlesine, kulak çınlamasından kabızlığa pek çok sorunun çözülebileceğini söylüyor.

Dr. İsmail Maraş, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bilimsel bir tedavi yöntemi olarak kabul edilen akupunkturla uyku apnesinden göz nezlesine, kulak çınlamasından kabızlığa pek çok sorunun çözülebileceğini söylüyor.  
  
42 yıllık meslek hayatında binlerce hastaya uyguladığı tedaviyle onları rahatlatan Maraş Akupunktur Tedavi Merkezi’nden Dr. İsmail Maraş, akupunktur tedavisini anlatttı.  

Akupunktur tedavisini nasıl yapıyorsunuz? 

28 yıldır vücut akupunkturu tedavisi  veriyoruz. Bize gelen hastaların çoğunluğu, daha önceden teşhisi konulduğu halde tedavide yüz güldürücü bir sonuç alamayan, şikâyetlerinde azalma olmayanlar. Çoğu ümitsizliğin ve çaresizliğin mecburiyeti içerisinde geldiğini söylüyor. Bir de ‘üç, beş, on şikâyet’ le gelenler oluyor… Hastanın  şikâyetlerini dinliyor, daha önce gittiği yerdeki tahlil ve tetkiklere bakıyor gerekli gördüysek biz de ek tahlil ve tetkik istiyoruz. Ayrıca hastamızın nabzına bakıyoruz, diline bakıyoruz; ağzını açıp kapamasına bakıyoruz; kalbini dinliyoruz, ciğerlerini dinliyoruz. Mideden bağırsaklara kadar dinliyor, palpasyon yapıyoruz.

18-12/16/6-1544941679.jpg

Bütün bu verilerle yaklaşık olarak yüzde 80-90 bir teşhis oluşuyor. Tedavi programına aldığımız vakaların tek şikâyetle gelmediğini fark ediyoruz. Bize gelen hastanın en az dört beş rahatsızlıkla geldiğini görüyoruz. Hasta bize A şikâyeti için geliyorsa bu A şikâyetinden uzun süre takip gerekiyor ama bu arada tedavi olmadığı B veya C şikâyeti oluyor. A’nın tedavi sürecinde hastanın B ve C şikâyetlerini de tedavi edince hastanın A sorunu da rahatlıyor.  

Akupunktur tedavi yöntemiyle hangi hastalıkları tedaviye alıyorsunuz? 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) akupunkturu bilimsel bir tedavi yöntemi olarak kabul etmiştir. Buna göre akupunkturla tedavi edilen hastalıklardan bazıları şöyle: Boyun fıtığı, romatoid artrit, uyku apnesi, baş ağrısı, sistit, yüz felci, Behçet hastalığı, karaciğer yağlanması, obezite, sedef hastalığı, kabızlık, astım, farenjit, ağızdaki yaralar, kireçlenme, uykusuzluk, kulak çınlaması, fibromiyalji, göz nezlesi.  

18-12/16/2.JPG

42 yıllık bir hekim olarak sağlıkta nereden nereye gelindi, değerlendirir misiniz? 

Bilim ve teknolojideki gelişmeye eş olarak sağlık sektörü hayatın her anını içine alacak derecede genişledi. Bu dünyada öyle bir boyuta ulaştı ki şu soruya cevap vermek zorlaştı: ‘Hastalara hastane mi lazım, hastanelere hasta mı lazım?’ İşin doğrusu bu dev hastaneler, ekonomik olarak da ‘hasta’ ile beslenir oldu. Yazılı ve görsel medyada, internet ortamında sosyal paylaşım sitelerinde vb. bilgilendirilme yapılmaya başlandı. Böylece insanlar hastanelere ve doktorlara yönlenmeye başladı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN