ALES başvurusu nasıl yapılır? 2017 ALES İlkbahar ödemesi nasıl yapılır, sınav ücreti ne kadar?

ALES başvurusu nasıl yapılır? 2017 ALES İlkbahar ödemesi nasıl yapılır, sınav ücreti ne kadar?

ALES İlkbahar başvuruları başladı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için bekleyen adaylara başvuru başlangıç haberi geldi. Peki ALES başvuru tarihleri ne zaman, ücreti ne kadar? Başvurular nasıl yapılır? İnternet üzerinden başvuru yapacak olan adayların bilmesi gereken ayrıntılar neler? ALES başvuru tarihleri ve detayları ile ilgili her şey haberimizde.

2017 ALES İlkbahar sınavı başvuruları başladı. Lisansüstü eğitime geçiş için beklenen ALES başvuru tarihleri açıklandı. Adaylar ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden sınav kayıt işlemleri yaparak sınav ücretlerini aytırabilecekler. ALES ücreti ne kadar? Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ile ilgili tüm detaylar ve başvuru işlemleri haberimizde.

2017 ALES İLKBAHAR BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞLADI | TIKLA BAŞVUR

7 Mayıs 2017'de yapılacak ALES için başvuru günü bekleniyor. Peki ALES başvurusu ne zaman? ALES başvurusu nasıl yapılır? İşte ALES başvuru tarihi ve detaylar! ALES başvuruları, adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. Bu yıl 7 Mayıs 2017'de yapılacak olan ALES için adaylar başvuru gününü bekliyor. Peki ALES başvurusu ne zaman? ALES başvurusu nasıl yapılır? İşte ALES başvuru tarihi ve detaylar!

ÖSYM’de geçerli fotoğrafı bulunan adaylar ise başvurularını https://ais.osym.gov.tr internet adresimden veya diledikleri bir başvuru merkezinden yapacaklar.

Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar.

Adaylar sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatırabilirler.

Sınav ücreti ödeme işlemleri, sınava başvuru süresi bittikten sonraki ilk gün, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecek.

ALES BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için başvuru günü geldi çattı. 7 Mayıs 2017'de yapılacak sınava girecek binlerce aday, heyecanla başvuru tarihini bekliyor.

Bu yıl ALES başvuruları, 15 Mart 2017'de başlayacak ve 23 Mart 2017'ye kadar devam edecek. Adaylar bu süre içerisinde sınav başvurularını tamamlayarak sınav giriş belgelerinin basılmasını bekleyecek.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada ALES ile ilgili, "2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2017-ALES İlkbahar Dönemi) İlkbahar Dönemi Sınavı, 7 Mayıs 2017 tarihinde 81 il merkezi ile Lefkoşa’da (sadece İlkbahar Dönemi Sınavı) uygulanacaktır. Sınav saat 10.00'da başlayacak ve cevaplama süresi 180 dakika (3 saat) olacaktır." şeklinde bilgi verildi.

17-03/14/ales.jpg

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Binlerce aday ALES'e başvurmak için başvuru tarihlerinin açıklanmasını bekledi. Peki başvuru işlemleri nasıl yapılır? ALES'e başvurmak için adaylara 3 imkan sunuluyor. Bunlar; internet üzerinden, başvuru merkezleri üzerinden ve posta ile sağlanıyor. Adaylar bu 3 yoldan da başvuru yapabiliyor ancak hangi yolu kullanırsanız kullanın ilk olarak ÖSYM'nin internet sitesinden ALES Başvuru Formu ve başvuru kılavuzunu dikkatlice incelemek tavsiye ediliyor.

İnternet Üzerinden ALES Başvurusu

ALES başvurusunu internet üzerinden yapmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yaparak ALES başvurularını tamamlayabilirler. Eğer son 2 yıldır herhangi bir sınava girmediyseniz, başvuru merkezlerinden yeni bir ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi kaydı oluşturmanız veya yeni bir şifre almanız gerekecektir.

Başvuru Merkezi Üzerinden ALES Başvurusu

Başvuru merkezlerinden ALES başvurusu yapmak için ilk olarak ALES ücretini ödemeniz, ardından da başvuru formunu doldurarak başvuru merkezine gitmeniz gerekiyor. Başvuru merkezine giderken yanınızda T.C Kimlik Numarası'nın yazılı olduğu Nüfus Cüzdanı'nızın olması gerekiyor.

17-03/14/2016-jana-sinav-giris-giris-yerleri-aciklandi-h1455110058-c57069.jpg

Posta Üzerinden ALES Başvurusu

Aşağıdaki belgeleri başvuru tarihleri içerisinde ulaşacak şekilde ÖSYM’ye ulaştırmanız durumunda ALES'e posta yolu ile başvurunuz alınmış olacaktır.

Doldurulmuş ve aday tarafından imzalanmış Aday Başvuru Formu
Sürekli ve ağır hastalık, sürekli yurt dışında bulunma, tutukluluk/hükümlülük, zorunlu askerlik görevini yerine getirme vb. nedenlerini ve sürelerini belirten resmî bir belge (Engelli adaylar için sağlık kurulu raporu)
Adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde yüzü açık ve cepheden son üç ay içerisinde çekilmiş bir fotoğraf (Aday Başvuru Formuna iliştirilecektir.)
Nüfus cüzdanı veya pasaportun onaylı bir örneği (Nüfus Cüzdanında soğuk damga, güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)
Sınav ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu.

ALES PUANI NEREDE KULALNILIR?

Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla veya kamu kurum ve kuruluşlar adına lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılacaktır. Bu yolla yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek isteyen adayların bu sınava girmeleri zorunludur. Mecburi hizmet yükümlülüğü olmaksızın, kendi imkânlarıyla yurt dışında lisansüstü öğrenim göreceklerin bu sınava girme zorunluluğu bulunmamaktadır.

Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik öğrencilerinden, ALES’e girmiş olma koşulu aranmaz. Ancak, Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlardaki doktora programlarına başvurularda Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü senatolarınca ALES puan şartı getirilebilir.

ALES İlkbahar başvuruları başladı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için bekleyen adaylara başvuru başlangıç haberi geldi. Peki ALES başvuru tarihleri ne zaman, ücreti ne kadar? Başvurular nasıl yapılır? İnternet üzerinden başvuru yapacak olan adayların bilmesi gereken ayrıntılar neler? ALES başvuru tarihleri ve detayları ile ilgili her şey haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN