AÖF 2017 Bahar Dönemi kayıt yenileme tarihleri ne zaman? AÖF kesin kayıt işlem ve tarihleri

AÖF 2017 Bahar Dönemi kayıt yenileme tarihleri ne zaman? AÖF kesin kayıt işlem ve tarihleri

2017 AÖF Bahar dönemi kayıtları ne zaman başlayacak? Binlerce öğrenci merakla yapılacak olan açıklamayı bekliyor. AÖF kayıt yenileme tarihi belli oldu mu? Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi sınav tarihleri ve kayıt yenileme işlemleri ile ilgili tüm ayrıntıları sizler için derledik.

AÖF 2017 kayıt yenileme işlemleri başladı mı? Milyonlarca öğrenci 'AÖF 2017 Bahar dönemi kesin kayıt tarihleri ne zaman ve kesin kayıt işlemleri nasıl yapılır?' sorusunu soruyor. Açıköğretim Fakültesi kesin kayıt işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? AÖF 2017 Bahar dönemi sınav takvimi ve kesin kayıt tarihleri ile ilgili son dakika gelişmeleri ve tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

AÖF 2017 BAHAR KESİN KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN? 

AÖF bahar dönemi sınavları ne zaman başlayacak? AÖF kayıt takvimine göre bahar dönemi sınav tarihleri ve sınav kayıt işilemleri milyonlarca öğrencinin en çok merak ettiği konular oldu. 14-15 Ocak tarihlerinde yapılan AÖF final dönemi sınav sonuçları bugün açıklandı. Açıköğretim fakültesi öğrencileri gözünü bir sonraki sınav dönemi tarihlerine çevirdi. Peki AÖF bahar dönemi sınav tarihleri ne zaman? AÖF kesin kayıt yenileme tarih ve işlemlerinin ayrıntıları haberimizde.

17-02/06/ozel-guvenlik-sinav-sonuclari.png

AÖF BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Güz dönemi sınavlarının tamamlanıp sonuçlarıın açıklanmasının ardından öğrencilerin merakla beklediği AÖF kayıt yenileme tarihi belli oldu. Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemi tarihi 13 Şubat itibariyle başlayacak.

BAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Bahar döneminde ise ilk vize 15 Nisan 2017 – 16 Nisan 2017 (Cumartesi-Pazar) günleri yapılacaktır. 2017’nin son finali ise 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde olacaktır.

AÖF KAYITLARI İÇİN İSTENEN BELGELER

İnternetten yapılan başvuru belgesi

Fotoğraflı – İmzalı Form

Öğrenci Bilgi Formu

Öğrenim Belgesi

Fotoğraf ve Askerlik Durum Belgesi.

AÖF ÖĞRENCİLERİNE 3 DERS MÜJDESİ

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Sistemi’nde kayıtlı yaklaşık 1,5 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren müjdeli bir haber verdi.

İHA’ya açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Gündoğan, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınavlarının, bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldığını bildirdi.

Gündoğan, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı, üç dersten başarısız olan ve bu dersleri başarması durumunda mezun olabilecek öğrencilere tanınan üç ders sınav hakkından hangi durumdaki öğrencilerin yararlanabileceğine de açıklık getirdi. Kayıtlı olduğu bölüm/programlarda tüm dersleri alan ve üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrencilerin üç ders sınavına girebileceğini yineleyen Prof. Dr. Gündoğan, üç ders sınav hakkına ilişkin esasları şöyle sıraladı:

17-02/06/240120171358395006964_3.jpg

“Öğrencinin üç ders sınavına girebilmesi için, 2016/2017 öğretim yılı güz veya bahar döneminde o derslere kayıt yaptırmış olması gerekmektedir. Başarısız olduğu üç dersten (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenciye üç ders sınav hakkı tanınmaz. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri) için üç ders sınav hakkı tanınmaz. Üç ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçer. Başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir. Öğrencinin başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınav sonucu esas alınarak hesaplanır. Öğrencinin harf notları, dönem sonu sınavına ‘Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları’ dikkate alınarak oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenir. Her ne sebeple olursa olsun üç ders sınavına katılmayan ve katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılamaz.”

17-02/06/071220161447121308659.jpg

Sınavlar yurt içi 22 Temmuz’da yurt dışı 13 Ağustos’ta.

Rektör Gündoğan, sınav tarihlerini de açıklayarak, şöyle devam etti:

“Türkiye programları için üç ders sınavı; 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü fakülte yönetim kurulu kararı ile belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir. Türkiye programlarına kayıtlı bulunan ve halen cezaevinde/tutukevinde olup üç ders sınavına girme hakkı olan öğrencinin sınavı, 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü bulunduğu ildeki cezaevinde/tutukevinde yapılacaktır. Yurtdışı programları için üç ders sınavı; 13 Ağustos 2017 Pazar günü fakülte yönetim kurulu kararı ile belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir.”

Prof. Dr. Gündoğan, Açıköğretim Sistemi’nde kayıtlı öğrencilerin başarılarını arttırmaya yönelik yaptıkları çalışmaları sürdüreceklerini de belirterek, tüm öğrencilere başarılar diledi. 

Peki AÖF bahar dönemi sınav tarihleri ne zaman? AÖF sınav kayıt yenileme işlemleri ve tarihleri ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

AÖF not ortalaması hesaplamak için güz dönemi şartlı geçilen derslerden geçilmiş olması, güz dönemi sonundaki veya sonraki bahar dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde bir not alınmış olması gerekmektedir.

Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçtikleri derslerden geçebilmeleri içinse bahar dönemi sonundaki veya sonraki güz dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzeri olması gerekmektedir.
AÖF Lisans son sınıf öğrencilerinin mezun olabilmesi için;

AÖF DÖNEM NOT ORTALAMASI ROBOTU

1- FF dersinin olmaması,

2- En son Genel Not Ortalaması 2,00 veya üzeri olması,

3- Alttan veya son sınıftan hiç ders bırakmamış olması gerekmektedir.

AÖF'DE 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRDÜ

Açıköğretim öğrencilerinin ilk kez katıldığı yeni sınav sistemine göre dört yanlış bir doğruyu götürecek olup puanlama buna göre yapıldı. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda geçerli olan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi sitemi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) taraından açıköğretim sınavlarında da uygulanmaya başladı. Bu sistem sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde geçerli olacaktır.

AÖF'DE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

AÖF yeni ders sisteminde seni 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir.

Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

2017 AÖF Bahar dönemi kayıtları ne zaman başlayacak? Binlerce öğrenci merakla yapılacak olan açıklamayı bekliyor. AÖF kayıt yenileme tarihi belli oldu mu? Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi sınav tarihleri ve kayıt yenileme işlemleri ile ilgili tüm ayrıntıları sizler için derledik. İşte AÖF kayıt yenileme işlemleri ve tarihleri.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN