AÖF 2017 kayıt yenileme | AÖF Bahar dönemi kayıt işlemleri | Açıköğretim Fakültesi GİS AÖF

AÖF 2017 kayıt yenileme | AÖF Bahar dönemi kayıt işlemleri | Açıköğretim Fakültesi GİS AÖF

AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır sorusunun cevabını sizin için hazırladık. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için kayıt yenilemede son uyarılar geldi; kredi kartı ile ödeme mümkün mü? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri için yapmanız ve dikkat etmeniz gerekenler. Ayrıntılar ve son gelişmeler haberimizde.

AÖF kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Referandum tarihine denk geldiği için AÖF Bahar dönemi sınavları ertelendi. Peki, Açıköğretim Fakültesi Bahar dönemi sınavları ne zamana ertelendi, hangi tarihlerde yapılacak? 13 Şubat'da başlayan AÖF kayıt yenileme işlemleri 24 Şubat Cuma gününe kadar devam edecek. AÖF kayıt işlemleri nereden ne şekilde yapılır? Öğrencilerin en çok sorun yaşadığı konulardan birisi olan sınav kayıt ve ders kayıt işlemlerinin ayrıntıları haberimizde.

AÖF SINAV KAYIT TARİHLERİ | KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

AÖF kayıt işlemleri süresi ne zaman başladı, ne zaman bitiyor? Binlerce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi kayıt işlemleri ve ertelenen bahar dönemi sınavları ile ilgili cevap arıyor. 13 Şubat'da başlayan AÖF kayıt yenileme işlemleri 24 Şubat Cuma gününe kadar devam edecek. Refarandum tarihinin 16 Nisan olarak belirtilmesinin ardından AÖF bahar dönemi vize sınavları da ertelendi. 15-16 Nisan'da yapılması beklenen sınavlar 29-30 Nisan'da yapılacak!

AÖF KAYIT İŞLEMLERİ PANELİ İÇİN TIKLAYIN

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. 13 Şubat'da başlayan AÖF kayıt yenileme işlemleri 24 Şubat Cuma gününe kadar devam edecek. Binlerce adayı yakından ilgilendiren AÖF bahar dönemi vize sınav tarihlerinde değişiklikler yapıldı. 15-16 Nisan tarihleri yapılması beklenen AÖF vize sınavları Refarandum tarihinin 16 Nisan olarak kesinleşmesiyle 29-30 Nisan tarihlerine ertelendi.

AÖF NİSAN AYI SINAVLARI ERTELENDİ

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünden, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2016-2017 Bahar Dönemi Ara Sınav ve Dönem Sonu Sınav tarihleri değişikliğine ilişkin duyuru yapıldı.

Yapılan duyuruda, "Anadolu Üniversitesi Senatosunun 14/02/2017 tarihli ve 2 sayılı kararı gereğince, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2016-2017 Öğretim Yılı Akademik Takvimine göre 15-16 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan 2016-2017 öğretim yılı Bahar Dönemi Ara Sınavları, Referandum takvimi nedeniyle 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde; 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavları ise 3-4 Haziran 2017 tarihlerinde düzenlenecektir" denildi.

ÖSYM, TUS VE STS TIP SINAV TARİHLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamada, 16 Nisan'da yapılacağı duyurulan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2017-TUS İlkbahar Dönemi) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı'nın (2017-STS Tıp İlkbahar Dönemi), referandum nedeniyle 22 Nisan'da uygulanmasına ve 17 Mayıs'ta sınav sonuçlarının açıklanmasına karar verildiği belirtildi.

ÖĞRENCİLERE KAYIT YENİLEME UYARISI

Yapılan son açıklamaya göre; kayıt yenilemelerini son güne bırakan açıköğretim öğrencileri kredi kartıyla ödeme yapamayacak
Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri sürerken, Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney çok önemli uyarılarda bulundu. İHA’ya açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Güney, Açıköğretim, İşletme ve İktisat fakültelerinde kayıt yenileme işlemlerinin sürdüğünü belirtti. Kayıt yenileme esnasında yapılan ödemelerde dikkat çeken ayrıntıları paylaşan Güney, “Şuana kadar öğrencilerimizin yüzde 60’a yakını ödemelerini kredi kartıyla gerçekleştirmiş. Bu oran, geçen yıllara oranla ciddi anlamda artmış durumda. Bu da öğrencilerimizin kredi kartı kullanma ve ödemelerini bu şekilde yapma alışkanlıklarının yaygınlaştığını gösteriyor. Yüzde 35’lik kesim ise ATM’leri kullanıyor. Bu dönem ise özellikle bir detayı sizinle paylaşmak istiyorum. Biz çalıştığımız bankamızı değiştirmiştik. Yeni yapmış anlaşma doğrultusunda Ziraat Bankasıyla çalışıyoruz. Bu değişikliği de, Ziraat Bankasının Türkiye genelinde çok fazla noktada ATM’sinin ve şubesinin bulunmasından dolayı yaptık. Bu anlamda da öğrencilerimizin ödeme konusunda zorluk çekmesinin önüne geçmiş bulunmaktayız. Şuana kadar diğer ödeme yöntemlerini kullanan öğrencilerimizin oranı da yüzde 5 civarındadır. Ayrıca kredi kartı kullanarak eskiden olduğu gibi ATM ve banka önlerinde kuyruklar oluşturmayan öğrencilerimiz de teşekkür ediyoruz” dedi.

17-02/22/5764df9dae784914fc3c1190-1487754455.jpg

SON GÜN KREDİ KARTİ ÖDEMESİ OLMUYOR

Prof. Dr. Güney, öğrencilere kredi karıyla ödeme hususunda önemli bir uyarı yaparak, “Çok önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum. Son gün kredi kartıyla ödeme maalesef yapılamamaktadır. Bu yüzden öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini son güne bırakmamalarını öneriyoruz. Eğer son güne bırakmış öğrencilerimiz varsa da bunu ATM’leri kullanarak yapmasını tavsiye ediyoruz. Ayrıca üniversite olarak öğrencilerimize, internet ve telefon aracılığıyla verdiğimiz öğrenci destek sistemimiz aktif olarak çalışıyor. Öğrencilerimizin kayıt yenileme esnasında takıldıkları noktalarda bize ulaşarak destek almalarını bekliyoruz. Bir de öğrencilerimize, kayıtlarını yaptıktan sonra bürolardan kitaplarını almaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz” diye konuştu.

DİPLOMA VE BAŞARI BELGELERİ

Diploma ve başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere de müjde veren Güney, şöyle devam etti: “Başarıyla mezun olan öğrencilerimizi de tebrik ediyoruz. Öğrencilerimizin diplomaları şuan bürolarımızda bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin başarı belgeleri de bürolarımıza gönderildi. Yani büroya giden öğrencilerimiz, şuanda kitaplarını alabilir, mezun öğrencilerimiz diplomalarını alabilir, kayıt yenilemiş ve bir önceki dönemde başarılı olmuş öğrencilerimiz de yüksek onur belgelerini alabilirler.” Şuanda kayıt yenilemelerin hızlı ve sorunsuz şekilde devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. Güney, kayıt yenileme işlemleri için son günün 24 Şubat Cuma günü olduğunu da bildirdi.

17-02/18/basliksiz-1.jpg

Yapılan duyuruda, “Anadolu Üniversitesi Senatosunun 14/02/2017 tarihli ve 2 sayılı kararı gereğince, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2016-2017 Öğretim Yılı Akademik Takvimine göre 15-16 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan 2016-2017 öğretim yılı Bahar Dönemi Ara Sınavları, Referandum takvimi nedeniyle 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde; 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavları ise 3-4 Haziran 2017 tarihlerinde düzenlenecektir” denildi.

AÖF BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi final sınavının sonuçlarının açıklanması ile birlikte AÖF Bahar dönemi için geri sayım başladı. AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri 13 Şubat Pazartesi başladı. AÖF kayıt yenileme işlemleri 24 Şubat'da son bulacak. 

AÖF İLE İLGİLİ SON DAKİKA AYRINTILI HABERLER İÇİN TIKLAYIN

Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.

17-02/18/01_02_16_43121_f2818699d64a5519f6633c08cb2b5490.jpg

Ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil bankacılık veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler.  

Mazeretli kayıtların son günü olan 24 Şubat 2017 tarihinde İnternet, ATM ve Mobil bankacılığından saat 23:30’a kadar ödeme yapılabilecektir. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapılamayacaktır. 

Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme bedelini ödemeyip sadece geçmiş dönem borç/borçlarını ödeyen öğrencilerin 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Döneminde kaydı yenilenmez.

17-02/18/aof-sinav-giris-yerinizi-ogrenin-2105978.Jpeg

24 Şubat 2017 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Bahar Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybederler.

REFERANDUM 16 NİSAN'DA

TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen 6771 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, Resmi gazete'de yayımlandı.

Anayasa değişikliklerinin halk oyuna sunulması hakkındaki kanunun 2'nci maddesinde, halk oylamasının yapılmasına ilişkin, "Kanunun Resmi Gazete'de yayımını takip eden 60. günden sonraki ilk pazar günü yapılır." ifadesinin yer aldığını aktaran Sadi Güven, "Bu hüküm çerçevesinde, anayasa değişikliği halk oylamasının, kurulumuzun 74 sayılı kararıyla 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılmasına karar verilmiştir." dedi.

Bugün itibarıyla yurt içi kütüğüne kayıtlı seçmen sayısının 55 milyon 336 bin 960 olduğunu belirten Güven, yurt içinde kurulacak sandık sayısının ise yaklaşık 164 bin olduğunu bildirdi.

17-02/18/sinav.jpg

AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİYLE İLGİLİ AYRINTILAR

AÖF Bahar Dönemi harç bedelinizi internet üzerinden, ATM’lerden ve şubelerden yatırabilirsiniz. Şubeler üzerinden para yatırmak isteyen kişilerin mesai saatleri içerisinde paralarını yatırmaları gerekmektedir. ATM ve internet üzerinden harç yatırmak isteyen kişiler ise, diledikleri zaman 7/24 işlemlerini yapabilirler.

Ders kaydını yapabilmek için Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesi üzerinden online giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapabilmeniz için ise bazı bilgilerinizi siteme doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Bu aşamadan sonra T.C. kimlik numaranızı ya da e-posta adresinizi ilgili yere girmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında belirlemiş olduğunuz şifrenizi giriniz.

AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır sorusunun cevabını sizin için hazırladık. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için kayıt yenilemede son uyarılar geldi; kredi kartı ile ödeme mümkün mü? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri için yapmanız ve dikkat etmeniz gerekenler. Ayrıntılar ve son gelişmeler haberimizde..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN