Açık lise AÖL mezuniyet kredisi hesaplama işlemi nasıl yapılır? AÖL diploma notu hesaplama robotu

Açık lise AÖL mezuniyet kredisi hesaplama işlemi nasıl yapılır? AÖL diploma notu hesaplama robotu

Açık lisede okuyan on binlerce öğrenci, son sınıf 2. dönem sınavlarının ardından, kaç krediyle mezun olabileceğini 'AÖL diploma notu nasıl hesaplanır?' sorusuyla internette araştırıyor. 2019-2020 eğitim-öğretim sezonunun son sınavına giren açık lise öğrencileri, ders notlarını ve mezun olma puanını hesaplamak istiyor. Öncelikle başarılı olduğunuz derslerin geçme notunu (sınavdan aldığınız 45 üstü olan notunuzu) o dersin haftalık ders saat sayısı, yani kredisiyle çarpmalısınız. İşte, 'açık lise AÖL mezun olma puanı ve mezuniyet kredisi hesaplama işlemi'...

'AÖL açık lise mezuniyet kredisi hesaplama işlemi nasıl yapılır?', 'Açık lise AÖL mezun olma notu kaç?' sorularının yanıtları ve 'AÖL diploma notu hesaplama robotu' bilgileri öğrenciler tarafından merak ediliyor. Liseyi açıktan okuyan on binlerce öğrenci, AÖL mezun olma notu hesaplama işleminin nasıl yapılacağını internette araştırırken, siz de AÖL diploma notu ve mezuniyet kredinizi hesaplayabilirsiniz. Detaylar haberimizde...

AÖL DİPLOMA NOTU HESAPLAMA VE MEZUNİYET KREDİSİ HESABI

Açık lise AÖL diploma notunu hesaplamak için yapmanız gerekenler şöyle:

Önce başarılı olduğunuz derslerin geçme notunu (sınavdan aldığınız 45 üstü olan notunuzu) o dersin haftalık ders saat sayısı, yani kredisiyle çarpın.

Örneğin: Matematik-1 dersinden 70, Dil ve Anlatım-1 dersinden 80, Türk Edebiyatı-1 dersinden 85, Yabancı Dil-1 dersinden 65 alarak geçtiğinizi varsayalım. Bu durumda yapmanız gereken ilk şey bu derslerin notlarını kredileri ile çarpmaktır.

Matematik-1: 70 x 4 = 280

Dil ve Anlatım-1: 80 x 2 = 160

Türk Edebiyatı-1: 85 x 3 = 255

Yabancı Dil-1: 65 x 2 = 130

İkinci adımda, bu çarpımları toplayın:
280 + 160 + 255 + 130 = 825

Üçüncü adımda derslerin kredi değerlerini toplayın:
4 + 2 + 3 + 2 = 11

Son adımda, notlar toplamını kredi toplamına bölün:
825 / 11 = 75

Diploma notunuz: 75

Bu notu OBP'ye (Ortaöğretim Başarı Puanına) çevirmek için 5 ile çarpın: 75 X 5 = 375

YKS'de yerleştirme puanınıza eklenecek OBP'yi de artık kolayca bulabilirsiniz:

375 * 0,12 = 45 puan.

OBP'niz 375, YKS'ye eklenecek olan puanınız 45 olacaktır.

AÖL MEZUNU OLMAK İÇİN KAÇ KREDİ GEREKİYOR?

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri,

Toplam Kredinin: 192 ve üzeri,

Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle:

Alanlılar için: 112 kredi 'ortak', 80 kredi ise 'alan' kredisi olması,

Alansızlar için: 120 kredi 'ortak', 72 kredi ise 'seçmeli' derslerden tamamlanması gerekiyor. Burada yazılan örnekler, mezun olmak için gerekli olan kredilerin alt limitidir, daha fazla bir kredi ile de mezun olmanız mümkündür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN