Arı ölünce bile şifa dağıtıyor

Arı ölünce bile şifa dağıtıyor

Doğal olarak ömrünü tamamlayan arıların belli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen madde ciltteki iltihabın, yanık ve yaranın iz kalmadan iyileşmesini sağlıyor. Uzmanlar uyarıyor: “Bu maddenin hekim tarafından uygulanması şart!”

Zehirlenme ya da benzeri nedenlere maruz kalmadan doğal olarak ömrünü tamamlayan arıların belirli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen madde vücudu temizliyor, kan dolaşımını iyileştiriyor, özellikle de iltihap, kramp, burkulma, cilt problemleriyle yara ve yanık tedavisine şifa oluyor.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Yücel, arı kovanlarında normal yollarla ölen arıları “temiz” diye tabir ettiklerini, sadece baş bölümlerinin ya da vücutlarının bütününün öğüterek bir madde elde ettiklerini söylüyor. Yücel, bu maddeyle ilgili şunları kaydediyor: “Arılar etil alkol, su ya da okside olmamış bir yağın içine koyularak işlem yapılıyor. Her arıdan elde edilemeyecek bu maddenin titizlikle hazırlanması gerekiyor. Bunu çeşitli amaçlarda kullanmak mümkün. Öncelikle yapısında kitin tabaka ve melanin içermesi, arının son derece dayanıklı vücut yapısı özelliklerini yansıtmasını sağlıyor. Vücuttaki bütün toksin toksisitesini atıyor, vücudumuzu temizliyor. Kan dolaşımını iyileştiriyor ve kan-yağ düzeyini dengeliyor. Radyasyona karşı koruyucu etkisi kanıtlanmış. Özellikle prostatit tedavisinde kullanılabiliyor.

Vücutta bir inflamasyon varsa dışarıdan kompres yapılarak tatbik edilebiliyor. Herhangi bir iltihabi durum, kramp, burkulma ya da ciltteki problemler ile yara tedavisinde etki gösterebiliyor. Bilimsel araştırmalarda, özellikle ileri derecedeki yatak yaralarında çok başarılı sonuç verdiği ifade ediliyor. Tabii uygulama, mutlaka hekim tarafından veya önerisiyle yapılmalı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN