Alternatif tedavi yöntemleri:El ve ayak masajıyla kilo bile verebilirsiniz  | Refleksoloji nedir?

Alternatif tedavi yöntemleri:El ve ayak masajıyla kilo bile verebilirsiniz  | Refleksoloji nedir?

Psikolog Esat Başaran, el ve ayaktaki noktalara uygulanan refleksoloji masajının fıtıktan felce, depresyondan kalp ve mide sorunlarına birçok hastalığa iyi geldiğini söyledi. Kendi kendine refleksoloji uygulayarak 7 ayda 36 kilo veren Esat Başaran “Refleksoloji tiroidleri hızlandırır, bağırsakları çalıştırır” dedi.

[Karar]
ÜRÜN DİRİER

Refleksoloji uzmanı Esat Başaran, ünlü isimlere el ve ayak masajı yapan bir psikolog. Başaran, reflekslojiyle, ayak ve ele masaj yapıp baskı uygulayarak pek çok rahatsızlığı gidermeye çalışıyor. Başaran’ın çalışmadığı isim neredeyse yok... Örneğin felç için İbrahim Tatlıses, leak sendromu için Mehmet Ali Erbil Başaran’ın refleksoloji yaptığı ünlü isimlerden sadece birkaçı.

Esat Başaran, refleksoloji ile Belçika’da psikoloji okurken tanışmış ve psikosomatik (fiziksel bir nedene bağlı olmayan) ağrılarda, streste hatta depresyonda kullanılabildiğini duyunca öğrenmeye karar verdiğini söylüyor.

ORGANLARIN İZİNİN PEŞİNDE

Başaran, refleksolojinin sempatik ve parasempatik sisteme göre sol el-ayak ya da sağ el-ayak üzerinde uygulanması gerektiğini anlatıyor. Yani beynin sol lobuna bağlı rahatsızlıklarda sağ, sağ lobuna bağlı rahatsızlıklarda ise sol tarafa uygulama yapılıyor. Başaran’ın anlattığına göre beynin sağ bölümünü kontrol eden parasempatik sinir sistemi, vücuta yavaşlatıcı etkiye sahip. Kan basıncını, kalp atış hızını, kan şekerini düşürüyor. Gözbebeğini küçültüp bronşları daraltıyor. Sindirim etkinliklerini ise hızlandırarak tükrük salgısını arttırıyor.

KONTROL NOKTALARI ÖNEMLİ

Beynin sol bölümünü kontrol eden sempatik sinir sistemi ise kalbin hareketlerini hızlandırıp kalbi besleyen damarları daraltıyor. Başaran her organın ve sistemin iki elimizde ve ayağımızda iz düşümleri olduğunu anlatıyor. Mesela avuç içinde orta parmakla işaret parmağı arasında, parmak arasının hemen alt kısmına denk gelen kemikli bölge kalbi temsil ediyor.

ÜNLÜLER DE BAŞVURUYOR

Sağ elde bu bölgeye bastırırsanız kalp atışı hızlanır, sol elde uygularsanız da kalp yavaşlamaya başlar. Kalp krizi geçiren, kalp çarpıntısı olan birine bu uygulamayı sol elden yaparsanız kalp sakinleşir. Başaran’ın bu konuda yazdığı bir makale ABD’deki Elsevier adındaki tıp dergisinde yayınlanarak literatüre de girmiş.

Esat Başaran, bu yöntemi için kendisine başvuran ünlüleri şöyle sıralıyor: “Ebru Cündübeyoğlu, Hakan Yılmaz, Şafak Sezer, Metin Yıldız, Oya Başar, Evrim Akın, Ferdi Tayfur, Saba Tümer, Metin Şentürk ve Birol Güven.” 

16-04/15/screen-shot-2016-04-15-at-231611.png

BEDEN HARİTASINA GÖRE MASAJ VE BASKI TEDAVİSİ

16-04/15/screen-shot-2016-04-15-at-231623.png

Refleksoloji yönteminde uzman, kişinin ayak tabanı ve avuç içindeki beden haritasını okuyarak ve belli noktalara temasla, organlar hakkındaki sıkıntıları büyük oranda tespit eder. Tedavi için ise bu bölgelere baskı ve masaj uygulanır.

16-04/15/untitled-3.jpgEsat Başaran oyuncu İpek Tanrıyar’a da tedavi uygulamış.

7 AYDA ZAYIFLADI

Kendi kendine refleksoloji uygulayarak 7 ayda 36 kilo veren Esat Başaran “Refleksoloji tiroidleri hızlandırır, bağırsakları çalıştırır. Metabolizmanız hızlanınca yeseniz bile kilo verirsiniz. Aynı yemeye devam ederek üç haftada sekiz kilo verenler var” diyor. Başaran’ın öncesi ve sonrası fotoğrafları görenleri hayrete düşürüyor.

ENDONEZYA’DA ÇOK YAYGIN YAPILIYOR

Refleksoloji gençleşmek isteyenler tarafından da kullanılıyor.  Başaran “Mesela oyuncu Necmi Yapıcı’ya üç sene refleksoloji yaptık, gençleşti. Arkadaşları botoks yaptırdı sanmıştı. Endonezya’da 40 yaşında görünen 90’lık insanlar yaşar. Çünkü orada refleksoloji geleneksel bir uygulama” diyor. Başaran refleksoloji masajının göğüs ve göğüs üstü bölge için ellere, göğüs altı bölge için ayaklara uygulandığını söylüyor.  

BOY UZATMAK DA MÜMKÜN

Esat Başaran, refleksoloji ile felçli hastaları ve spastik çocukları da yürütmüş. Anlattığına göre bu masaj, hiperaktivite, dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğünde de çok etkili. Otizmde ise çocuğun uyum kapasitesini arttırıyor. Ergenlikten önce ve ergenlikten sonra 22 yaşına kadar büyüme hormonlarını, kemik gelişimini harekete geçirerek boy da uzatılabiliyor. ABD Başkanı Obama'nın sağlık reformu Obama Care, Neurofeedback'i çocuklar için sigorta kapsamına aldı. 

HİMALAYA TUZU BAŞLI BAŞINA BİR İLAÇ

Uzmanlar, son yıllarda kullanımı popüler hale gelen Himalaya tuzunun içindeki elementlerin başlı başına bir alternatif tedavi olduğuru söylüyor.

Himalaya tuzu, Pakistan’ın doğu Karakoram civarından çıkarılan ve insanın ihtiyacı olan 84 elementi içinde barındıran bir kristal. Son yıllarda aktarlarda popüler hale gelen bu tuzun, sodyum klorürden ibaret olan, zararlı sofra tuzuyla ilgisi yok. 300 milyon yıl önce oluşmuş bu Himalaya tuzu kristallerinin içindeki elementler, okyanusta olanlar. Kanımızdaki tuzlu çözelti de okyanusların ilk halindeki çözeltiyle aynı. Schüssler Tuz Terapisi’nin kurucusu Dr. Wilhelm Schüssler daha 1800’lerde, insanın yandıktan sonra kül haline gelen bedeninde bile tuz bulunduğunu ispatlamış.

16-04/15/untitled-5.jpg

Dr. Barbara Hendel ve Peter Ferreira’nın yazdığı ‘Su Tuz Yaşamın Özü’ kitabında da sözü edilen Himalaya tuzu, yüksek tansiyon, kalp damar hastalıkları, migren, kemik erimesi, gut hastalığı, diyabet, astım, alerji, egzama, gibi pek çok rahatsızlıkta etkin olarak kullanılıyor.

SUYA KARBONAT DA ETKİLİ

2 litre suya bir yemek kaşığı karbonat koyarak elde edilebilen alkali su da son yıllarda uzmanlar tarafından öneriliyor. Karbonat, suyun pH değerini yükselterek, yaşlanmaya neden olan asidik maddeleri vücuttan atıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN