‘Ayla’ filmi küskünleri barıştırıyor

‘Ayla’ filmi küskünleri barıştırıyor

Oscar adayı ‘Ayla’ filmini 18 günde 2 milyonu aşkın kişi izledi. Yapımcı Mustafa Uslu, bazı seyircilerin ‘Ayla’dan etkilenerek babasıyla barıştığını, savaş mağduru çocukları evlat edindiğini söyledi.

Türkiye’nin Oscar adayı olan ‘Ayla’ filmi izlenme rekoru kırıyor. Kore Savaşı’nda yer alan Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin başından geçen  gerçek hikayeden esinlenilerek beyazperdeye aktarılan filmi 18 günde 2 milyondan fazla kişi izledi. Yapımcı Mustafa Uslu, filmin bu kadar fazla izlenmesi konusunda “Oscar’da ilk günden belli çok iddialıyız. İlk filmi dizayn ederken bütün enstrümanları ona göre oluşturduk” yorumunu yaptı.

Uslu herkes bu filmi bağrına bastığını ve bazı kişilerin ‘Ayla’dan etkilenerek birtakım adımlar attığını belirterek, şu örnekleri verdi: “30 yıldır babası ile görüşmeyen bir hanımefendi babası ile barıştı ve birlikte sinemaya gitti. Keza, bir reklamcı bey 20 yıldır annesiyle görüşmüyordu. Bu film sayesinde barıştılar. Bunları duymak bizi çok gururlandırıyor. Yine Los Angeles’ta filmi izleyen bir ailenin Gaziantep’teki mülteci kampından savaş mağduru bir çocuğu evlat edinmeye karar vermesi bizi ayrıca mutlu eden bir şey. Bunlar hep ‘Ayla’nın etkileri. İnanın bunlar daha da artacak.”

Mustafa Uslu ayrıca “Aslında biz bu filmi çekerek halkımızın karşısına ayna koyduk. Bu aynadan kendilerini gördüler. Vicdanları ile karşılaştılar. Vicdanlarının sesini dinlediler. Kendi merhametlerini gördüler Süleyman’da. Bizim için çok gurur verici bir şey ki, çok ciddi bir seyirci profiline ulaştık yaş grubu olarak. 80 yaşından 10 yaşına kadar. Çok değişik bir profil bu. Bunları sinemaya götürdük” diye konuştu.

Uslu, ilk günden itibaren bu filmi Oscar için hazırladığını ve o kalitede yapmaya çalıştığını belirterek “Çok iddialıyız. İddialı olduğumuzu hissettik, gördük. Los Angeles seyahatimizde Türk filmleri haftasında çok başarılı sonuçlar elde ettik. İnsanların ilgileri çok iyiydi. Orada da ‘Ayla’nın etkilerini aldık. Çok güzel geri dönüşler oldu. Hiç beklemediğimiz rakamlara ulaştık. İnsanların sevgisini kazandı. Çok güzel sözler duyduk. En güzeli, Golden Globe eski başkanı ‘Ayla’nın Oscar’a ihtiyacı yok ama Oscar’ın ‘Ayla’ gibi bir filme ihtiyacı var’ demesi ayrıca moral verdi, motive etti” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN