‘Ayla’ filmi Oscar yolunda iddialı

‘Ayla’ filmi Oscar yolunda iddialı

Türkiye’nin Oscar adayı ‘Ayla’ya Kültür ve Turizm Bakanlığı tam destek veriyor. Yapımın yurt dışında tanıtım faaliyetlerinin artırılacağını söyleyen Bakanlığın Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül “Eğer sinema dışı unsurlar devreye girmezse, başarılı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin 90. Oscar Ödülleri için ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ adayı, Can Ulkay’ın yönettiği ‘Ayla’ filmi olmuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, yapıma tam destek verdiklerini belirterek, ‘Ayla’nın uluslararası alanda tanıtımının artırılacağını söyledi. Gül, “Bu film, kamusal bir tercih değil, hep birlikte seçtik. Bir iddiamız var ki eğer sinema dışı unsurlar devreye girmezse, Ayla filminin başarılı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Filmde, yabancıların “Savaşın hukukunu Türklerden öğrendik” ifadesinin perdeye yansıtıldığını vurgulayan Gül, şöyle devam etti: “Dünyanın birçok bölgesinde savaşların olduğu dönemde böyle bir film yapıldı. Savaşın içerisinde onlarca çocuğa sahip çıkmış, onları eğitmiş, hatta bir okul ve yurt kurmuş askerimiz var. Onların hikayesi anlatılıyor. 23 Ekim’de Los Angeles’ta bu filmin tanıtımı olacak. ‘Ayla’ filminin yapımcıları, oyuncularıyla beraber sinemaseverlerle buluşacağız. Oscar ile ilgili tanıtım çalışmalarımızı başlatacağız.”

Gül, filmin hikayesi hakkında da uzun süre çalışıldığının altını çizerek, şunları anlattı: “Oyuncularımız da gayet iyi oynamış. Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu, Ali Atay ve küçük Koreli bir oyuncumuz var. Herkesin izleyebileceği, insan öncelikli bir film. Uluslararası arenada izlenecek ve anlatılacak. En azından bazı değerlerin ölmediğini dünyaya göstereceğiz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN