‘Ayna kaygısı’ üç yaşında başlıyor

‘Ayna kaygısı’ üç yaşında başlıyor

Yapılan bir araştırma insanların kilo, güzel görünme takıntısının üç yaşında bile başlayabildiğini ortaya koydu. Dört yaşındaki çocukların kilo verme yöntemleriyle ilgili bilgi sahibi olduğu bile tespit edildi!

Profesyonel Çocukbakımı ve Erken Yaş Örgütü’nün yaptığı bir araştırma, çocuklarda görüntü ve kilo takıntısının okul öncesine kadar gerilediği, miniklerin bu konudaki kaygısının eskisinden daha erken yaşlarda başladığı belirtildi. Üç yaşındakilerde bile vücutları ve görünüşleriyle ilgili hoşnutsuzluk belirtilerinin görüldüğü kaydedilen araştırmada çocukların kendilerini şişman ve çirkin olarak nitelediği ifade edildi.

Grubun danışmanı Dr. Jacqueline Harding daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu söylese de televizyon, hikaye kitapları ve çizgi filmlerin çocuklarda bu takıntının oluşmasında etkili olduğunu savundu. Harling “3-4 yaşlarındaki çocukların güzel bir vücudun nasıl olması gerektiği konusunda kafalarında bir fikir oluşmaya başlamış, hatta bu konu hakkında güçlü görüşleri var. 4 yaşındaki çocukların kilo verme yöntemleri hakkında bile bilgileri olduğuna dair araştırma verileri bulunuyor. Çocuklara vücutları hakkında olumsuz düşünmeye yönlendirecek sinyaller vermeme konusunda dikkat etmeliyiz” dedi.

DESTEK ÖNEMLİ

Söz konusu raporda ebeveynlerin kendi vücutları ve görünüşleriyle ilgili yaptıkları yorumların çok küçük yaştaki çocukları etkileyebileceği konusunda duyarlı olmaları gerektiği de belirtildi. YoungMinds Çocuk Sağlığı Organizasyonu menajeri Nick Harrop “Çocukların 3 yaşında bile görünüşleriyle ilgili memnuniyetsizliklerinin olması endişe verici” diyerek ailelere “Ebeveynlerin çocuklarına  görünüşleriyle ilgili destek vermesi ve onların öz saygılarının gelişmesine katkı sağlaması önemli” uyarısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN