Az ya da çok kilo tüp bebek düşmanı

Az ya da çok kilo tüp bebek düşmanı

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu, aşırı kilolu ya da zayıf olmanın tüp bebek tedavisi şansını azalttığını söyledi. Nedeni kilonun yumurtlamayı olumsuz etkilemesi.

Kadın hastalıkları doğum ve tüp bebek uzmanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu, aşırı kilolu ya da çok zayıf kiloda olmanın, doğal yollardan hamile kalmayı engellediği gibi, uygulanacak tüp bebek başarısını da azalttığını söyledi. 

Kilo konusunda normal sınırların çok dışında olmanın, kadın vücudunda düzenli yumurtlamanın bozulmasına hatta kaliteli yumurta yumurtlanmasına bile engel teşkil ettiğini belirten Fıçıcıoğlu “Tüp bebekte uygulanan yumurtalık uyarıcı ilaç ya da iğne tedavisi sonucunda da maalesef çok verimli sonuç alınmaz. Yumurta sayısı az olunca doğal olarak kaliteli embriyo üretme şansı da azalır. Yumurtlama bile gerçekleşmeyebilir. Adette düzensizliklere kadar ilerler. Aşırı kilolu olmak tüp bebek başarısını azaltır mı sorusuna en doğru cevabı vermeye, konu ile ilgili olarak BMI, yani vücut kitle indeksi hesaplayarak başlayabiliriz” diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN