Azar azar, sık sık beslenmelisiniz

Azar azar, sık sık beslenmelisiniz

Yunan bilim insanları, zayıflamak için aç gezmeye gerek olmadığını tespit etti, hatta günde 6 öğün yenilmesi gerektiğini buldu. Yapılan araştırmayla bu şekilde beslenmenin kan şekeri kontrolünü geliştirip açlığı azalttığı, bunun da kilo kaybına yol açtığı ortaya konuldu.

Zayıflamaya çalışan pek çok kişi kendisini aç bırakıyor, boş mideyle geziyor ve vücudunu buna alıştırmaya çalışıyor. Oysa bu kadar acı çekilmesine gerek olmadığı ortaya çıktı. Yapılan yeni bir araştırmaya göre günde 6 öğün yemek yemenin üç öğün beslenmeye oranla vücuttaki şeker seviyesini dengede tuttuğu, sağlıklı beslenmeyi teşvik ettiği ve aç kalmayı azalttığı belirlendi. Bunun da kilo vermeyi kolaylaştırdığı kaydedildi.

Yunanistan’daki Atina Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, tip 1 ve tip 2 diyabet hastalarının yanı sıra pre-diyabet olan 47 kişiyi 24 hafta boyunca takip etti. Sonuçları Portekiz’in başkenti Lizbon’da Avrupa Diyabet Araştırmaları Birliği’nin toplantısında açıklanan araştırmayla aynı zamanda sık sık yemenin açlık seviyesini düşürdüğü belirlendi. Araştırmayı yapan ekipteki Dr Emilia Papakonstantinou “24 haftalık kilo kontrolü çalışmamızda üç öğün yemek yerine altı öğünlü beslenmeyi yaptık. Kalori aynı olmasına karşın kişilerdeki kan şekeri kontrolünü iyileştirdi; diyabetli, pre-diyabetli veya obez kişilerdeki açlığın azaldığını gösterdi. Bu sonuçlar, düzenli zamanlarda tüketilen yemek sıklığının artmasının, obezite ve şeker hastalığı olan ya da diyabetik hastaları tedavi eden doktorlar için, özellikle de isteksiz ya da başarısız kişiler için yararlı bir araç olabileceğini gösteriyor” dedi.

Diyabet UK’in başkan yardımcısı Douglas Twenefour, araştırmanın sonuçlarıyla ilgili şu uyarılarda bulundu: “Tip 2 diyabetlilerin diyet yapması için tek bir boyutta bir yaklaşım yok, bu nedenle herhangi bir yaklaşımın bireylerin yaşam tarzı ve kişisel istekleriyle uyumu önemli. Yemek sıklığını büyük ölçüde değiştirmeyi düşünen biri, öncelikle kendi diyabet ekibiyle konuşmalı çünkü bu onların ilaçlarını etkileyebilir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN