Bağışıklık sisteminden çıkan şizofreni

Bağışıklık sisteminden çıkan şizofreni

Bilim insanları şizofreninin bir bağışıklık sistemi hastalığı olduğuna dair bulgular tespit edince hemen kolları sıvadı. Şizofreniyi tedavi etmek için bir hasta üzerinde iki yıllık bir deney başlattıldı.

İngiliz bilim insanları, şizofreni hastalığını tedavi etmek için yeni bir yöntem geliştirdi. Şizofreninin bağışıklık sistemi hastalığı olduğuna dair elde ettikleri kanıtlardan yola çıkan bilim insanları, multipl skleroz (MS) hastalığını tedavi etmek için kullandıkları ilaçların aynısıyla iki yıllık bir deney süreci başlattı. Yeni tedavi yöntemine göre iki yıl boyunca 30 şizofreni hastasına her ay MS hastalığını tedavi etmek için kullanılan antikor temelli ilaçlar verilecek. Bilim insanları bu tedavi yöntemiyle şizofreninin asıl köklerini iyileştirmeyi hedefliyor. MRC Londra Tıp Bilimleri Enstitüsü moleküler psikiyatrisi ve Maudsley Hastanesi danışman psikiyatrisi Oliver Howes, hastalığın tedavisi için 10 yıldan fazla bir süredir çalıştığını söyledi. Howes “Geçmişte, bedenin ve zihnin ayrı olduğunu düşünürdük fakat bu artık doğru değil. Beden ve zihin sürekli olarak etkileşim içinde ve bağışıklık sistemi de bir istisna değil. Bu durum, akıl sağlığına olan bakış açımızı değiştirmekle ilgili. Şu anki ilaçların hepsi 50’lerin teknolojisine ait ve hala aynı görevi yapıyor. İlaçlar, yalnızca hastalığın hayali kısmını hedef alabiliyor” dedi.

Howes ve ekibinin bağışıklık sistemi hastalıklarını tedavi etmek için kullanılan ilaçlarla çare bulmayı umdukları yeni deney sürecinin ilk hastası belli oldu. 33 yaşındaki Leopold Fotso’ya, 10 yıl önce Kameron’dan Londra’ya taşındıktan sonra şizofreni tanısı konuldu. Fotso’nun ilk tedavisi geçen perşembe günü King’s College Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Böylece, ilk kez bir hastalığın biyolojisi ve tedavisi için bir deney süreci başlatıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN