Bakan Eroğlu şarkının sözlerini yazdı, Haluk Levent seslendirecek

Bakan Eroğlu şarkının sözlerini yazdı, Haluk Levent seslendirecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun sözlerini yazdığı şarkı, Ayvalık'taki yangının izlerini silmek için 15 Aralık'ta düzenlenecek fidan dikim etkinliğinde sanatçı Haluk Levent tarafından seslendirilecek.

Ayvalık'taki yangın sonrası sanatçı Haluk Levent'le bir araya geldiklerini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Haluk Levent'le görüşmemizde kendisinin seslendirmesi için şarkı sözü yazabileceğimi söylemiştim. Şarkı sözlerimiz hazır. Sanatçımız bestelediği şarkımızı seslendirecek" dedi. 

Bakan Eroğlu, yazdığı sözlere Haluk Levent'in yaptığı besteyi, vatandaşlarla beraber ilk kez 15 Aralık Cuma günü Ayvalık Cennet Koyu'nda düzenlenecek törende dinleyeceğini belirterek, "Sözleri şimdi söylemeyeyim. Bana da vatandaşlara da sürpriz olsun" diye konuştu.

Anadolu Ajansı'na konuşan Eroğlu, ağustos ayında Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Şeytan Sofrası mevkisinde 'Cennet Koyu' olarak anılan bölgede orman yangını çıktığını ve orman teşkilatının 7 hava aracı, 50 kara aracı ve 139 personelle yaptığı çalışmalar sonucunda yangının kısa sürede söndürüldüğünü hatırlattı.

33 BİN 500 FİDAN DİKİLECEK

Türkiye'de yanan orman alanlarının başka bir amaçla kullandırılmadığını vurgulayan Eroğlu, Ayvalık Cennet Koyu yangınında 20 hektar alanın zarar gördüğünü, yangından sonra hiç vakit kaybedilmeden araziyi yeniden ağaçlandırmak için çalışmaların başlatıldığını söyledi. 

Eroğlu, Ayvalık Cennet Koyu'nda çıkan orman yangınının izlerini silmek amacıyla yangından zarar gören sahaya 10 bin 250 fıstıkçamı, 10 bin kızılçam, 6 bin 100 kara servi ve 7 bin yeni akasya olmak üzere toplam 33 bin 350 fidanın dikileceğini aktardı.

Maviyi yeşille buluşturmak için 15 Aralık Cuma günü saat 11.00'de Ayvalık Cennet Koyu'nda bir tören düzenleyeceklerini ifade eden Eroğlu, fidan dikim etkinliğine bütün tabiatseverleri davet etti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN