Bakü'de 100 Türk sanatçı

Bakü'de 100 Türk sanatçı

Bakü 2017 4. İslam Dayanışma Oyunları 'Medeniyet Günleri' başlıyor. Yarın saat 18:00'de Targovi Meydanı Sabir Bağı’nda gerçekleşecek tören sonrası programa Türkiye'den 100 sanat ustası katılacak.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müsteşarlığı organizasyonu ile Türkiye kültür ve turizm günleri düzenlenecek. Tedbir 'Bakü-2017' IV İslam Dayanışma Oyunları ile ilgili Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle düzenlenen İslam ülkelerinin 'Medeniyet Günleri' çerçevesinde yapılacak. Büyükelçiliğin Kültür ve turizm müşavirliğinden verilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği etkinliğe Türkiye'den 100 civarında sanat ustası katılacak.

 17-05/19/turkiye-gunleri1.jpg

Türk halk müziği sanatçısı Volkan Gözüböyük, Meltem Seyfelioğlu, Türk sanat müziği sanatçısı Günay Şimşek, Yıldız Çam Özdemir, gibi önemli sanatçılar katılacak. Ayrıca Türkiye Devlet Operası'nın ünlü tenoru Emrah Sözer ziyaretçilere ayrı ayrı operalardan parçalar sunacak. Tedbirin özel konukları arasında Niran Ünsal ve Burak Kut isimler de var. Sabir bağında iki gün boyunca Türkiye'nin porselen, ebru, hüs-i hat gibi eli işi sanatı ustaları sanatlarını icra edecek. Ayrıca, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel yayınları, propaganda malzemeleri, Türk Dünyası Vakfı kitapları ve Türk yazar-şairlerin Azerbaycan'da basılmış eserleri de sergilenecek. Bunun yanı sıra tedbir meydanındaki büyük ekranlarda Türkiye'nin tanıtım filmleri gösterilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN