Beatles üyesi Paul McCartney şarkıların telif hakkı için dava açtı

Beatles üyesi Paul McCartney şarkıların telif hakkı için dava açtı

The Beatles'ın hayatta kalan iki üyesinden biri olan Paul McCartney, şarkıların telif hakları için Sony ile davalık oldu.

Efsanevi The Beatles grubunun üyelerinden Paul McCartney, grubun şarkılarının telif hakları için Sony Müzik’e dava açtı. New York Federal Mahkemesi’nde görülen dava dosyasında, yayıncı kuruluşun, Paul McCartney ve John Lennon’ın 1962 ve 1971 yılları arasında bestelenen şarkılarının telif haklarına bağlı kalmadığı iddiası yer alıyor.

MICHAEL JACKSON SATIN ALMIŞTI

Davaya konu olan şarkılar arasında Yesterday, Hey Jude, Let It Be, Love Me Do, P.S. I Love You, Thank You Girl, Bad to Me, I Want to Hold Your Hand ve All You Need Is Love gibi Beatles’ın en ünlü eserleri var. McCartney, John Lennon'la birlikte yazdığı şarkıların haklarını 60'larda çeşitli yayıncılara devretmişti. 1980'lerde Michael Jackson, şarkıların hakkını satın almıştı. Daha sonra Sony/ATV'nin hisselerinin bir bölümünü de satın alan Jackson’ın ölümünün ardından hisseleri 750 milyon dolara şirkete geri satılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN