Beyazperdeye biyografik filmler çıkarma yapacak

Beyazperdeye biyografik filmler çıkarma yapacak

Hollywood özellikle son yıllarda konu kıtlığı yaşaması nedeniyle biyografi türüne yoğunlaştı. 2017’nin son çeyreği ile 2018 yılında gerçek yaşam hikâyelerinin anlatıldığı onlarca film izleyiciyle buluşacak. En dikkat çekenler arasında bir seri katil, rock yıldızı, gözü dönmüş artistik patinajcı, 11 Eylül saldırıları sonrası terörist avı ve uzaya çıkan ilk insanın öyküsü yer alıyor.

ERKUT TEZERDİ

Kimi söylediği şarkılarla milyonları peşinden sürükledi, kimi işlediği cinayetlerle medyanın gözbebeğiydi, idama giderken bile kadınlardan evlilik teklifleri dizildi. Ay’a çıktılar, Afganistan’da Taliban’ın peşine düştüler. Peki, rakibini saf dışı bırakmak için para karşılığı adam kiralayan, bununla da yetinmeyip canlı yayında demir sopayla saldıran artistik patinajcıya ne demeli? ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’, ‘I, Tonya’, ‘First Man’, ‘Horse Soldiers’… Bunlar 2017 ile 2018 yıllarında sinemaseverlerle buluşacak gerçek yaşam öykülerinin anlatıldığı filmlerin en dikkat çekici olanları. Hollywood’un konu kıtlığı çektiği şu dönemde bu filmlerin hem kalite çıtasını yükseltmesi bekleniyor hem de aralarından birkaçının ödül rekortmeni olması.

17-08/21/111111111111.JPG

AŞIK OLUNAN SERİ KATİL BUNDY

EXTREMELY WICKED, SHOCKINGLY EVIL AND VILE: Seri katil terimi ilk kez onu tanımlamak için kullanıldı. O, tüm zamanların en büyük canilerinden biri. 1946-1989 yılları arasında yaşayan Ted Bundy hayatı boyunca 30’dan fazla kişiyi öldürdü. Kurbanlarının birçoğu da kadındı. İdama mahkum edildi. Cezasını elektrikli sandalyede çekmesi için giderken bile kadınlar onun için gözyaşı döktü. Karizmatik bir görüntüye sahip olması nedeniyle hapishanede yatarken hayranlarından yüzlerce mektup ve evlilik teklifi alan Bundy’nin yaşamının anlatıldığı yapımı Joe Berlinger çekiyor. Bundy karakterini Zac Efron oynuyor. 2018’de vizyonda.

17-08/21/2222222222222.JPG

HIRSININ ESİRİ BİR ARTİSTİK PATİNAJCI

I, TONYA: 90’ların ortasında artistik buz pateninde yaptığı şovlar, karıştığı skandallar ve hırsı dolayısıyla bir garip intikam girişiminde bulunan sporcu Tonya Harding’in hayatı film oldu. 1994’teki kış olimpiyat oyunları esnasında Kerrigan’a saldırdı. Milyonlarca kişi tarafından canlı yayında izlenen aksiyon görüntüleri sonrası Harding hem 160 bin dolar para cezasına çarptırıldı hem de spor oyunlarından sonsuza dek men edildi. 2017 Eylül ayında izleyiciyle buluşması planlanan filmin yönetmen koltuğunda Craig Gillespie oturuyor. Tonya Harding karakterini son yılların en popüler oyuncusu Margot Robbie canlandırıyor.

AFGANİSTAN’DA TERÖRİST ARAYAN ABD

HORSE SOLDIERS: Tarih 11 Eylül 2001’i gösterdiğinde ABD tarihinin en kanlı terör girişimini yaşadı. New York’ta bulunan Dünya Ticaret Merkezi olarak bilinen ikiz kulelere uçaklı saldırılar gerçekleşti. 19’u terörist 2 bin 996 kişi öldü. Yaşanan trajik olay kimine göre ABD’nin bir komplosu olsa da Beyaz Saray’dan operasyon için emir verildi; “Teröristler yakalanmalı” denildi. Doug Stanton’ın kurgusal olmayan kitabından uyarlanan, Nicolai Fuglsig imzalı ‘Horse Soldiers’ filmi, ABD ordusunun Afganistan’a giderek teröristleri yakalama ve Taliban’ı devirme operasyonunu, 11 Eylül saldırılarıyla ilişkilendirerek anlatıyor. Son yılların en gözde oyuncuları Chris Hemsworth ile Michael Shannon’ın başrollerinde yer aldığı yapım 19 Ocak 2018’de izleyiciyle buluşacak.

17-08/21/4444444444.JPG

LA LA LAND UZAYDA ÇEKİLİYOR OLABİLİR

FIRST MAN: “Bir insan için küçük, insanlık için dev bir adım” sözleri, 20 Temmuz 1969’da Ay’a ilk kez ayak basan insan Neil Armstrong’a ait. Yaşamının anlatıldığı First Man, tarih profesörü James R. Hansen’ın aynı adını taşıyan romanından uyarlandı. Armstrong’un aya gidiş görevinin ve 60’lardaki yaşamının kırılma noktalarının konu edildiği yapımı 6 Oscar ödüllü La La Land’in yönetmeni Damien Chazelle çekiyor. Filmin başrolünde Ryan Gosling oynuyor. Gosling’e Claire Foy, Corey Stoll ve Kyle Chandler gibi ünlü isimler eşlik ediyor. 12 Ekim 2018’de sinemaseverlerle buluşması planlanan filmin yönetmeni Chazelle’in önceki işleri göz önüne alındığında müzik, dans ve uzayın iç içe geçebileceği düşünülüyor.

17-08/21/sablon-1503348618.jpg

ROCK YÜKSELİRKEN MERCURY VARDI

BOHEMIAN RHAPSODY: 1991 yılında hayatını kaybeden Britanyalı rock grubu Queen’in solisti Freddie Mercury’nin yaşamını anlatıyor. Birçok müzik otoritesine göre Mercury, bariton ile tenor arasında gidip gelen sesiyle, dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü vokallerinden biriydi. 45 yaşında ölen sanatçının şaşalı ve aykırı hayatını senaryolaştıran isim, iki Oscar adaylığı bulunan Anthony McCarten. Filmin adı Queen’in 1975’te yayınlanan ‘Bohemian Rhapsody’ isimli müzik parçasından geliyor. Kamera arkasında ‘Olağan Şüpheliler’ ve ‘X-Men’ serisinin yapımcısı ve yönetmeni Bryan Singer var. Efsanevi şarkıcıyı ise izlenme rekorları kıran ‘Mr. Robot’ dizisinin başrol oyuncusu Rami Malek canlandırıyor. ABD’de 25 Aralık 2018’de vizyona girecek yapımın çekimleri birkaç hafta önce başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN