Beynindeki hasarın yerini gitarı tespit etti

Beynindeki hasarın yerini gitarı tespit etti

Hindistanlı müzisyen Abhishek Prasad’ın beyninde hasara sebep olan hastalığı gitarı sayesinde bulundu. 7 saatlik ameliyat boyunca gitar çalan Prasad’ın operasyonu başarılı geçti.

Hindistanlı Abhishek Prasad, ‘Müzisyen distonisi’ isimli nadir görülen bir sinir hastalığıyla mücadele ediyordu. Nadir görülen ve acılı bir sinir rahatsızlığı olan müzisyen distonisisi, rahatsızlığa sahip olan insanlarda kasların istemdışı hareket ettirilmesine ve normaldışı bir duruşa sebep oluyor. 37 yaşındaki Hindistanlı müzisyen Abhishek Prasad rahatsızlık dolayısıyla çok sevdiği enstrümanı gitarını çalamamaya başlamıştı. Hastalık ile ilgili birçok doktor ile görüşen Prasad, ameliyat olmaya karar verdi.

Hindistan’daki Karnataka kentinde Bhagwan Mahaveer Jain Hastahanesi’nde yedi saatlik başarılı ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, Prasad’ın kafatasını delip sorunun nerede olduğunu tam olarak tespit etmek için bir elektrot yerleştirdi. Hastalık sadece Prasad gitar çalarken nüksettiği için doktorların beyindeki hasarın tam yerini bulması için operasyon sırasında Prasad’ın gitar çalması gerekiyordu. Başarılı operasyon sonrası parmaklarının fonksiyonu tamamen normale dönen Prasad ‘‘Ameliyat masasında parmaklarımın hareket ettiğini görmek gerçeküstüydü. Şu anda parmaklarım tam olarak iyileşti ve eskisi gibi hareket ediyor’’ dedi. Geçtiğimiz gün dikişleri alınan Prasad, ‘eski günlerde olduğu gibi’ gitar çalabiliyor ve önümüzdeki yıl bir albüm çıkarmayı düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN