Bir dolar telifle hikâyesi filme çekiliyor

Bir dolar telifle hikâyesi filme çekiliyor

Dünyanın en üretken ve kitapları en çok satan korku yazarlarından Stephen King’in ‘Stationary Bike’ adlı hikayesi 1 dolar telif ödenerek filme çekiliyor. Üstelik filmin yönetmenleri 16 yaşındaki iki öğrenci!

Şimdiye dek 37’den fazla eseri beyazperdeye ya da ekranlara uyarlanan ünlü korku yazarı Stephen King’in eserinden yapılacak yeni film biraz farklı. Yazarın ‘Just After Sunset’ koleksiyonunda yer alan kısa bir hikaye olan ‘Stationary Bike’, bir öğrenci filmi olacak. İngiltere, Galler’deki Blaenau Gwent Film Akademisi öğrencileri 16 yaşındaki Alfie Evans ve 14 yaşındaki Cerys Cliff yalnızca 1 dolara hikayeyi filme çekme hakkını kazandı. İki öğrenci, sağlığına dair sanrılı kabuslar görmeye başlayan egzersize takıntılı bir adamı konu alan hikayeyi filme çekmek için senaryo yazımını sürdürüyor. İkili önümüzdeki nisan ayına filmi tamamlamış olmak istiyor.

Okulun öğretmenlerinden Kevin Phillips “King, kısa öykülerinin birçoğunu kar amacı gütmeyecek şekilde adapte edilebilmesi için koymuştu. Sekreteri Margaret’a e-posta gönderdik, o da bize 24 saat içinde dönüş yaptı. Ona ne yapmak istediğimizi, bunun kar için olmadığını, öğrencilerimizin bunu yapacağını söyledik. O da bize, Stephen King tarafından imzalanan bir sözleşme gönderdi” diye anlattı.

King’in istediği tek şey ise çekilen filmin kendisine de gönderilmesi. Phillips “Ona bir kopya yollamamız konusunda ısrarcıydı. Bu sözleşmenin bir parçasıydı” dedi.

Bu arada ünlü yazarın internet sitesinde, başka herhangi bir yere uyarlanma seçeneği bulunmayan bir dizi hikaye yer alıyor. Sinema öğrencilerinin yararlanabildiği, ‘Dollar Babies’ başlığı altında filmi çekme fırsatı verilen romanlar: A Very Tight Place, The Man Who Would Not Shake Hands, All That You Love Will Be Carried Away Morning Deliveries (Milkman #1), Beachworld, Mute, Big Wheels: A Tale of the Laundry Game (Milkman #2), Nona, Cain Rose Up, One for the Road, Dedication, Rainy Season, The Doctor’s Case, The Reach Graduation Afternoon, Rest Stop, Grey Matter, Stationary Bike, Here There Be Tygers, Survivor Type, I Am the Doorway, That Feeling, You Can Only Say What It Is in French, In the Deathroom, Uncle Otto’s Truck, L.T.’s Theory of Pets, Willa, The Last Rung on the Ladder, The Woman in the Room, Luckey Quarter.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN