‘Bırakma Beni’ Çinli’yi de ağlattı İskoç’u da

‘Bırakma Beni’ Çinli’yi de ağlattı İskoç’u da

Boşnak yönetmen Aida Begiç, iç savaşta ailelerini kaybeden çocukların dramını ‘Bırakma Beni’de anlattı. İzleyicinin, İsa, Ahmet ve Motaz’ın yürek dağlayan hikâyesiyle insani bağ kurduğunu söyleyen Begiç “Filmin gösterime girdiği festivallerde ağlayanlar oldu. Almanya’daki vizyondan sonra bir kişi mültecilere artık daha farklı baktığını söyledi” dedi.

Bosna Hersek-Türkiye ortak yapımı olan Suriyeli yetimlerin dramının anlatıldığı ‘Bırakma Beni’, 24. Saraybosna Film Festivali’nde gösterildi. Filminin yönetmeni Aida Begiç “Saraybosna’da filmin gösteriminde salonda çok duygusal anlar yaşandı. İzleyenler ağladı. Belki de bu, çektiğim filmler arasında Bosna ersekliler tarafından en çok beğenilen filmimdi” diye konuştu.

18-08/16/aida-begic.png
Boşnak yönetmen Aida Begiç, filmindeki hikayenin insanların bakış açısını değişitrebileceğini söylüyor. 

Boşnak yönetmen Begiç, ‘Bırakma Beni’nin yolculuğunun geçen yıl 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde dünya prömiyeriyle başladığını belirterek, filmin daha sonra Çin, ABD, Almanya, İskoçya, Birleşik Arap Emirlikleri ve İran gibi ülkelerdeki festivallerde de gösterildiğini dile getirdi. Filmin, izleyiciyle ‘insani bir bağ kurduğunu’ ve onları etkilediğini ifade eden Begiç, farklı coğrafyalarda yaşasalar da insanlar arasında çok benzerlik bulunduğunu, özellikle çocuklarda bu durumun daha fazla olduğunu kaydetti. Bu tür hikayelerin insanların bakış açısını değiştirebileceğinin altını çizen Begiç, Almanya’daki gösterimden sonra bir izleyicinin ülkesindeki mültecilere artık daha farklı baktığını söylediğini aktardı.

Begiç, filmin yetimler hakkında bilinç oluşturduğunu ve Suriyelilerinyaşadıkları noktasında farkındalık yarattığının altını çizerek “İnsanlar Türkiye’nin dört milyon Suriyeli sığınmacıyı kabul ettiğini yeteri kadar konuşmuyor. Sığınmacıların oradaki durumları da bilinmiyor. O çocukların normal bir hayat yaşayabildiklerini gördüklerinde de şaşırıyorlar” dedi. Film, Türkiye’de 21 Eylül’de gösterime girecek. Türkiye’nin özellikle masum ve mazlum çocuklara karşı çok hassas ve duygusal olduğuna dikkati çeken Begiç, filminin Türk seyircisinin ‘kalbine dokunacağını’ düşündüğünü söyledi.

Filmde İsa, annesinin ölümünün ardından Şanlıurfa’da Suriyeli çocukların kaldığı bir yetimhaneye gönderilir. Burada Ahmet ve Motaz’la tanışır. Ahmed Suriye’de kaybolan babasına tekrar kavuşacağı ümidi ile yaşamaktadır. Motaz ise yeniden evlenen annesi tarafından yetimhaneye bırakılmıştır. Farklı karakterde olan İsa, Ahmet ve Motaz’ın tek amacı vardır; o da yetimhaneden çıkıp yeni bir hayat kurmak... Filmde Isa Demlakhi, Ahmad Husrom ve  Motaz Faez Basha başrolde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN