Bitter çikolatayla gençliğinizi koruyun

Bitter çikolatayla gençliğinizi koruyun

Cilt sağlığından kalp ve damar sağlığına birçok konuda vücuda fayda sağlayan bitter çikolatanın strese iyi geldiğini anlatan uzman diyetisyen Pınar Kural Enç “Diyette çikolata tabii ki yasak değil, çok sevenlere ara öğün yerine kahvenin yanına neden eşlik etmesin? Unutmayın ne yediğiniz ile beraber tükettiğiniz miktarlar önemli. 

Özellikle diyetteyken tatlı krizlerini en hafif şekilde atlatmamızı sağlayan bitter çikolata, günlük bir miktar tüketildiğinde stresi yok ediyor, kalp-damar hastalıklarını önlüyor ve cildi gençleştiriyor. Vücudu yaşlanmaya karşı koruyan en önemli şeylerin başında geliyor antioksidanlar” dedi.

Kakao oranı yüksek olan bitter çikolatanın, sütlü çikolataya oranla üç kat daha fazla antioksidan içerdiğini belirten Enç “Günlük bir miktar bitter çikolata tüketmek, yaşlanmaya karşı korurken, kanser riskini de en aza indiriyor. Araştırmalar haftada 2-3 kez tüketilen az miktardaki siyah çikolatanın kan basıncını düşürmede de etkili olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN