Can Maral'la Bayburt mesajı

Can Maral'la Bayburt mesajı

Bayburt'u tanıtmak ve doğal güzelliklerinin korunması amacıyla Kenan Yavuz Kültür Evi ve BEKDER işbirliğiyle bir klip çalışması yapıldı. Bayburt'un ünlü türküsü Can Maral'a çekilen klipte halk ve yerel sanatçılar yer aldı. Karar'a konuşan Yavuz, klibi şehri tanıtmak, doğal yapısını korumak, batı şehirlerine göçü, betonlaşamayı önlemek amacıyla hazırlandığını söyledi.

IŞIL ÇALIŞKAN

Bayburt Bilim Eğitim Kültür Derneği (BEKDER) ve işbirliğiyle bölgeyle özdeşleşmiş Can Maral türküsüne Bayburt için Çal Beşpınar için Söyle oluşumu bir klip çekti. Yerel sanatçılar ve halk tarafından seslendirilen klip Bayburt'un Beşpınar köyünde 10 gün süren çalışmalarla çekildi. Klibin şehri tanıtmak, doğal yapısını korumak, batı şehirlerine göçü önlemek amacıyla hazırlandığını söyleyen Yavuz “Köylerimizde Maalesef çok bilinçsiz bir yaklaşım var. Oturduğu 500 yıllık konağı beton sıva ile sıvıyor” dedi. Bayburt'ta gençlerin köyden kente akının çok fazla olduğunu söyleyen Yavuz “İnsanlar doğdukları yerde doysun ve doğdukları yeri sevsin istiyoruz. Köylerimiz hemen hemen sadece yaşlıların kaldığı viranelere dönüştü. Kültür adası yaparak sinema, müze, sosyal aktiviteler, sıra geceleri ve sosyal yaşamı canlandırmaya yönelik çalışma yaptım. Köylerimize kadar kültürel yaşamın yaygınlaştırılması için dikkat çekmeye gayret ediyorum” diye konuştu. Yavuz, önümüzdeki dönemde klip çalışmalarının çeşitleneceğini söyledi.

Ana çekimlerin Kenan Yavuz Kültür Evi'nde yapıldığı klip, Bayburt merkezde kaleyi içine alan görüntülerin yanı sıra köylerden görüntüler, çeşmeler, sıra gecelerinin yapıldığı yerler ve tarihi alanları kapsıyor. Yöresel giysilerin de kullanıldığı klipte çoğu genç müzisyenlerden oluşuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN