Çankırı'da bir adam kazları için 3 kilometrelik kanal açtı | Çankırı haberleri

Çankırı'da bir adam kazları için 3 kilometrelik kanal açtı | Çankırı haberleri

Çankırı'da kaz yetiştiriciliği yapan 43 yaşındaki Ömer Dellal, köyünde sular azalınca gece gündüz çalışarak açtığı kanal ile 3 kilometre uzaklıktaki pınardan çiftliğine taşıdı.

İlkokulu bitirdikten sonra İstanbul'a giderek çorap fabrikalarında çalışmaya başlayan 4 çocuk babası Dellal, 30 yıla yakın süre çalıştıktan sonra astıma yakalandığını öğrendi.

İşinden ayrılan Dellal, büyük şehrin stresli ortamından uzaklaşmak amacıyla hastalığına da iyi geleceğini düşünerek bir yıl önce eşi ve 4 çocuğuyla memleketi Çankırı'nın Kızılırmak ilçesindeki Hallaçlı köyüne döndü.

17-02/22/ff.jpg

KAZ SAYISI 300'E ULAŞTI

Burada kaz yetiştirerek geçimini sağlayan Dellal'ın çiftliğindeki kaz sayısı 300'e ulaştı. Bir süre sonra köyde sular azalınca kazların su ihtiyacını karşılamak için çare düşünen Dellal, 3 kilometre uzaklıktaki pınardan boşa akan suyu çiftliğine taşımaya karar verdi. Kazma kürekle gece gündüz çalışan Dellal, açtığı kanal sayesinde suyu kazlarına ulaştırmayı başardı.

17-02/22/ggg.jpg

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI

Dellal, kazların en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birinin su olduğunu söyledi. Yaptığı küçük kanal için 15-20 gün gece gündüz çalıştığını dile getiren Dellal, çiftlikte gölete de ihtiyaç duyduğunu anlattı.

17-02/22/kk.jpg

Dellal, "Kazlar suda yüzmeyi sever. Çiftliğin bahçesinde kazların yüzmesi için gölet yoktu. Yaklaşık 50 santimetre derinliğinde, 40 metrekare büyüklüğünde bir gölet yaptım. Su geldikten sonra göleti doldurdum. Onlar için bu su adeta can suyu oldu. Böylece hem akarsuya hem de gölete kavuştum." diye konuştu.

17-02/22/jjj.jpg

ÇANKIRI/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN