'Çift’lik Bank-Tosun Firarda filmi ne zaman vizyona girecek? Çiftlik Bank filmi geliyor...

'Çift’lik Bank-Tosun Firarda filmi ne zaman vizyona girecek? Çiftlik Bank filmi geliyor...

Çiftlik Bank filmi ne zaman vizyona girecek? 'Çift’lik Bank-Tosun Firarda isimli film için geri sayım başladı. Yaklaşık 130 bin kişiyi dolandırarak yurt dışına kaçan Tosun lakaplı Mehmet Aydın'ın skandalını anlatan filmin vizyon tarihi belli oldu. Çiftlik Bank filminin ne zaman vizyona gireceğini ve detayları karar.com'da sizlerle paylaşıyoruz.

Çiftlik Bank Tosun Firarada filmi geliyor. Onbinlerce kişiyi dolandırarak yurt dışına kaçan Mehmet Aydın skandalını konu alan filmin vizyon tarihi belli oldu.  ’Çiftlik Bank’ ile 130 bin kişiyi dolandırarak yurt dışına kaçan Tosun lakaplı Mehmet Aydın’ın skandalını anlatan ’Çift’lik Bank - Tosun Firarda’ filmi 16 Kasım’da vizyona girecek. Burak Alkaş’ın başrolünde olduğu, Fercan Bay, Tayfun Sav, Vahdet Çakar, Murat Övüç gibi isimlerin rol aldığı filmin yönetmen koltuğunda İsmail Hakkı Koç oturuyor.

Ulusal ve yerel medya sektöründe uzun yıllar muhabirlik yapan ve şimdilerde tiyatro, dizi ve sinema oyunculuğu yapan Fercan Bay, Çiftlik Bank Tosun Firarda sinema filmiyle ilk başrolünü oynadı. Sadri Alışık konservatuarda iki yıl oyunculuk eğitimi alan birçok başarılı dizi projelerinde önemli karakterlere hayat vermişti.

Fercan Bay, ”Uzun yıllar yaptığım gazete ve televizyon muhabirliğinin avantajını oyunculukta çok kullandım ve faydasını fazlasıyla gördüm. Oyunculuk mesleğini seçecek olan genç arkadaşlara tavsiyem psikoloji, sosyoloji, ve felsefe alanlarıyla ilgilenmeleridir" ifadelerini kullandı.

18-10/20/ftlik.jpg

ÇİFTLİK BANK NEDİR? ÇİFTLİK BANK SAHİBİ MEHMET AYDIN KİMDİR, NERELİ?

200 bin TL yatırana aylık 50 bin lira kazanç vaadiyle sanal çiftlik hayvanları satan KKTC merkezli Çiftlik Bank, aslında internet üzerinden oynanan sanal bir oyun. Kişiler siteye üye olduktan sonra sanal tarım yatırımları gerçekleştiriyor. Yatırdığı paraya göre, tavuk, arı veya keçi satın alıyor. Üyelere, sanal yatırımın ardından yüzde 40'a yakın kazanç sağlandığı iddia ediliyor. Sistem içindeki ödeme trafiği ise Papara adı verilen bir yazılım kullanılarak sağlanıyor.

Çiftlikbank'a ilk yaptırım Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gelmişti. Bakanlık, adında "banka" geçmesi nedeniyle şirketin reklamlarını 3 ay süreyle durdurma kararı almıştı.
Açıklamada şu ifadeler yer almıştı: "Bakanlığımızın başlatmış olduğu incelemeler; gerek reklam ve tanıtımların yasalara uygun olup olmadığının denetimi, gerekse Bakanlığımız müfettişlerinin piramit satış yönüyle başlattıkları yerinde denetimleri ile devam etmektedir. ÇİFTLİKBANK, ifadesinin Bankacılık Kanunu’nun 150'nci maddesine aykırılık teşkil ettiği tespit edilmiştir. Gerekli izinler alınmadan Banka ifadesinin gerçek ve tüzel kişiler tarafından ticaret unvanlarında, ilan ve reklamlarda kullanılması yasaktır.

Tüketiciler nezdinde bu yönde bir algı ve güven oluşturulmasının ve tüketicilerin tecrübesizliklerinin istismar edilmesinin önüne geçilmesi amaçlanarak, söz konusu reklamlar hakkında Reklam Kurulu’muz tarafından üç ay süreyle tedbiren durdurma cezası verilmiştir"

Çiftlik Bank sahibi Mehmet Aydın kimdir? Nereye kaçtı?

27 yaşındaki Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın’ın asıl işi olan arıcılıkla geçimini sağlarken bu projeyi üretti. Çiftlik Bank'ı ilk etapta oyun olarak geliştiren Mehmet Aydın, biriken paralarla 4-5 ay sonra Bursa İnegöl’de  250 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğini açtı. Çiftlik Bank’ın kurucusu olan Mehmet Aydın, 8 Haziran 2017 tarihinde Buenos Aires’teki Türkiye’nin Arjantin Büyükelçiliği’ne gitti ve Avukat Mehmet Tuna adına vekaletname çıkardı. Aydın, ev adresi olarak ise Barrio Carrasco Av. Rivera 72 / 32 Montevideo’yu gösterirdi. Carrasco yalnızca başkent Montevideo’nun değil, Uruguay’ın en lüks semtlerinden biri olarak biliniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN