'Çinimaçin Çini' sergisi, Kenan Yavuz Kültür Evi'nde

'Çinimaçin Çini' sergisi, Kenan Yavuz Kültür Evi'nde

İş adamı Kenan Yavuz'un doğduğu Bayburt'a hediye ettiği Kenan Yavuz Kültür Evi, bu kez 'Çinimaçin Çini' sergisine ev sahipliği yapacak. Kenan Yavuz Kültür Evi'ndeki sergi, özellikle geçmişte çinileriyle ünlü Bayburt Kalesi için hayata geçirilmesi planlanan çini projesine de ilham olacak.

İş adamı Kenan Yavuz'un doğduğu Bayburt'a hediye ettiği Kenan Yavuz Kültür Evi, 'Çinimaçin Çini' sergisine hazırlanıyor. 2015 yılından bu yana birçok etkinliğe kapı aralayan Kenan Yavuz Kültür Evi, 23 Temmuz'da 'Çinimaçin Çini' sergisiyle konuklarını ağırlayacak.

19-07/21/ana-manset-1563708574.jpg

Bosna Hersek'in simgelerinden olan Tarihi Mostar Köprüsü'nü yeniden inşasını gerçekleştiren taş ustası Ömer Kırmızı tarafından sürdürülen çalışmalarda son aşamaya gelindi.

19-07/21/ana-manset-1563708588.jpg

Bayburt Taşı örneklerinin, proje kapsamında yerlerine montesinin yapılacağı Kenan Yavuz Kültür Evi'ndeki sergi, özellikle geçmişte çinileriyle ünlü Bayburt Kalesi için hayata geçirilmesi planlanan çini projesine de ilham olacak.

19-07/21/30.jpg

Uluslararası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri programı içerisinde önemli bir yeri dolduracak olan Kenan Yavuz Kültür Evi'nde ayrıca sergi açılışının yapılacağı günün akşamında konser etkinliği de gerçekleştirilecek.

19-07/21/ana-manset-1563708606.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN