Çocuklar için kahvaltı tarifleri! Pazar kahvaltısına pratik hazırlanacak tostlar

Çocuklar için kahvaltı tarifleri! Pazar kahvaltısına pratik hazırlanacak tostlar

Çocuklar için kahvaltı tarifleri her annenin merak ettiği ve araştırdığı konular arasında yer alıyor. Biz de yazımızda çocuklar için pazar kahvaltısına hazırlanacak pratik tost tarifleri hazırladık. Çocuklar için kahvaltı tariflerinin binlercesinden sadece bir kaç tanesini sizler için derledik. Malzemeler de bulması kolay ve pratik tarifler sizlerle...

Her haftasonu ailelerin tam kadro evde olması sebebiyle kahvaltılar da önem kazanıyor. Biz de haberimizde kahvaltıda hazırlanacak pratik tost tarifleri verdik. Her pazar günü çocuklarınız için kahvaltı alternatiflerini böylelikle sunabilirsiniz. Kahvaltılık pratik tost tarifleri haberimizde. 

PİZZA TOST TARİFİ

6 dilim tost ekmeği 

3 YK tereyağı 

1+1/2 SB kaşar peyniri

Sucuk

3/4 SB domates sosu 

Tereyağını ekmeklerin üzerine sürün. Kaşarın bir kısmını ayırın. 1/4 su bardağı kaşarı ayırın. 3 dilim ekmeğin üzerine  domates sosunu sürün, sostan biraz ayırın. Kalan kaşarı paylaştırın. Kaşarın üzerine sucukları yerleştirin. Sucuklardan biraz ayırın. Ekmeklerin üzerini kalan ekmeklerle kapatın. Tereyağını tavada ısıtın. Ekmekleri kızartın. Kalan sosu ve kızaran ekmeklerin üzerine sürün. Kaşar peyniri ve sucukları sosun üzerine koyun. Fırında kaşar eriyip sucuklar kızarana kadar pişirin. 

19-11/21/tost.jpg

MANTARLI KAVURMALI TOST TARİFİ

1/2 SB kaşar peyniri 

100 gram kavurma 

4 dilim ekmek

250 gram mantar

2 YK tereyağı

1 YK zeytinyağı 

Tuz

Karabiber

Mantarları 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ocaktan almaya yakın içine kavurmaları ekleyin. İki dilim ekmeğin üzerine kavurmayı koyun. Kavurmaların üzerine kaşar peynirini koyun. Diğer ekmeklerle üzerlerini kapatın. Ekmeklerin üzerine tereyağı sürün. Peynirler eriyene kadar ekmekleri kızartın. Servis edin.

19-11/21/mantarli-tost.jpg

YUMURTALI TOST TARİFİ

6 adet yumurta 

2 YK maydanoz 

2 diş sarımsak 

6 dilim ekmek

3 dilim kaşar peyniri

2 YK tereyağı

Yumurtaları çırpın. Çırptığınız yumurtayı tavaya alın. Sarımsak ve maydanozları ekleyip pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumurtayı üç adet ekmeğe paylaştırın. Üzerine peynirleri koyun. Diğer ekmeklerle üzerlerini kapatın. Tereyağını tavada eritin. Peynirler eriyene kadar ekmekleri kızartın. Biraz maydanoz serperek servis edin.

19-11/21/yumurtali-tost-3.gif

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN