Cosplay’in müslüman fenomenleri

Cosplay’in müslüman fenomenleri

Cosplay, genellikle Japonya ve Doğu Asya’nın çizgi film, anime ve mangalarından esinlenerek yapılan ‘costume’ ve ‘play’ kelimelerinin birleşiminden oluşan ‘kostümlü oyun’ anlamına gelir.

 Endonezya ve komşusu Malezya gibi müslüman çoğunluğu olan ülkelerde yaşayan bir grup genç kız, ise hem inançlarından vazgeçmeyip hem de bu akıma ayak uyurmayı başarıyor.

Peruklar ve başörtüleri kullanarak tasarladıkları anime kostümleri müslüman kadınlar için öncülük ediyor. 24 yaşındaki Endonezyalı tasarımcı Sind Yanti ‘’Başörtüm önümde bir engel değil. Hatta daha yaratıcı olabilmem konusunda teşvik edici bir unsur’’ sözleriyle cosplayer kostümlerini tasarlamasını anlatıyor. Sipariş üzerine diktiği tasarımlarının her biri yaklaşık 19 ile 38 dolar arasında. Müslüman cosplayerlar, Malezya’nın başkenti Kuala Lumper’da yapılan cosplay festivallerine akın ediyor.

Cosplay, 1970’lerde Japonya’daki kolej öğrencilerinin, anime ve manga karakterlerinin kostümlerini giymesiyle ortaya çıktı. İsmi üzerine uzun çalışmalardan sonra ‘costume’ ve ‘play’ kelimelerinin birleşimi ‘cosplay’ olmasına karar kılındı. Dünya üzerine yayılması uzun sürmedi. En büyük cosplay festivali Japonya’daki ‘Comiket’ iken ABD’nin San Diego şehrinde kutlanan ‘Uluslararası Comic-Con’ festivali de ikinci sırada yer alıyor. İnsanların favori karakterlerini canlandırması bir nevi kendilerini ifade şekli olarak görülüyor. Her yıl düzenlenen bu festivallere yüzbinlerce insan katılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN