Darbukanın sesi Japonya’da bile duyuluyor

Darbukanın sesi Japonya’da bile duyuluyor

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov anma konserinde Kremlin Sarayı’nda sahneye çıkan perküsyon sanatçısı Mısırlı Ahmet, darbukaya ilginin çığ gibi büyüdüğünü söyledi. Sanatçı, Brezilya’dan Tayvan’a sayısız workshop verdiğini kaydetti.

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov için geçen ay Rusya’da Kremlin Sarayı’nda düzenlenen anma konserine davet edilen tek Türk sanatçı olan perküsyon sanatçısı Ahmet Yıldırım nam-ı diğer Mısırlı Ahmet, 6 bin kişilik devasa bir salonda çaldığını söyledi. Mısırlı Ahmet “Beni siyaset, politika hiçbir zaman ilgilendirmedi. Sadece müzik benim hayatım. Ben sadece performans, müzik yapmaya gittim oraya. Teröre karşı bir organizasyonmuş o da. Önemli olan Kremlin’de çalmaktı. 6 bin kişilik devasa bir salonda çaldım. Muhteşem bir atmosferi vardı” dedi.

Kariyerinde 45’e yakın ülke gezdiğini ve her yerde darbuka aşıkları olduğunu belirten Mısırlı Ahmet, darbukada yükseliş olduğunu söyledi. Mısırlı Ahmet “Darbukaya başladığımdan beri hayali kurulmayacak bir duruma geldik. Japonya’da bin küsur darbukacı var. Hepsi müthiş tanıyor ve müthiş bir saygı var. Oraya gittiğimde beni el üstünde tuttular. Dünyanın bir sürü ülkesine gidiyorum, Hong Kong, Tayvan, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Avrupa’nın bütün ülkeleri, Kanada, Brezilya’ya gidip workshoplar veriyoruz. Ben de şaşırıyorum, hangi ülkeye gitsem muhakkak orada CD imzalatmaya, fotoğraf çektirmeye birçok insan geliyor. Önemli olan darbukanın geldiği nokta. Emek verildiği zaman, bir aşk yaşandığı zaman dışarıya yansıyormuş ve oralarda bir sürü aşığın doğduğunu gördük. Bu büyük bir mutluluk” diye konuştu.

Mısırlı Ahmet, Balkan müziğini tüm dünyaya duyurmayı amaçlayan ‘Music and Memory’ projesi kapsamında, Türk, Bulgar ve Belçikalı usta müzisyenlerle birlikte yarın İstanbul’da MKM Attila İlhan Salonu’nda konser verecek. Gecede ayrıca usta sanatçı, 10’uncu yılını kutlayan ‘Mısırlı Ahmet Ritimhanesi’ öğrencileriyle de beraber sahne alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN