Deniz kenarında parolası müzik olan festival

Deniz kenarında parolası müzik olan festival

Yerli ve yabancı alternatif seslerin deniz kıyısında yankılandığı bir festival daha gerçekleşti. 12’ncisi düzenlenen Babylon Soundgarden, önceki gün müzikseverlere veda etti. Bu kez geçen yıllardan farklı olarak dinleyicileri kamp alanında ağırlayan etkinlikte giriş için parola yine aynıydı: Müzik.

IŞIL ÇALIŞKAN / İSTANBUL

Babylon Soundgarden, yazın son günlerine yine Babylon’un Kilyos Sahili’nde veda etti. Ancak geçen yıllardan tek farkı bu yıl festivalin dinleyicileri kamp alanında ağırlaması oldu. Temiz havanın müzikle buluştuğu festival dinleyicilere üç günlük kamp deneyimi yaşattı. Festivale giriş için tek şart müziği sevmekti. Sadece müzik konuşuldu, dinlendi ve hissedildi. Soundgarden 2017 sahnesinde kim yoktu ki? Gorgon City, The Drums, Anne-Marie, Sevdaliza, Kadebostany, Derrick May, Kalben, Ezhel, Whilk & Misky, Wax Tailor, Adamlar, Hey! Douglas ve daha birçoğu...

Her yıl heyecanla beklenen biletlerin aylar öncesinden alındığı festival, bu yıl da dinleyicilerden büyük ilgi gördü. Canlı performansların beş ayrı sahnede gerçekleştiği festivalde neredeyse beş sahnenin de önü tıklım tıklımdı. Babylon Soundgarden Ana Sahne, Radyo Babylon Sahnesi, Red Bull Music Academy Sahnesi, Jungle Sahnesi ve Haus Sahnesi ile düzenlenen programa göre sanatçılar performanslarını sahneledi. Çoğunluğunu genç dinleyicilerin oluşturduğu festivalde tek kaygı ise bir sanatçıyı dinlerken diğerinin saatini kaçırmaktı. Sahneler arasındaki ışık döşenmiş zemin diğer müziğe çağıran bir işaretti.

Festivalde öne çıkan isimler yalnızca elektronik müzik ikilisi Kye ‘Foamo’ Gibbon and Matt ‘RackNRuin’ Robson-Scott’tan oluşan Gorgon City, elektronik, grime ve avangart projeleriyle tanınan İran asıllı Sevdaliza değil. Elektronik pop tarzıyla öne çıkan Kadebostany, yeni albümü ‘Monumental’ı tanıtırken konser arasındaki marşları ve saygı duruşlarıyla unutulmaz bir sahne performansı yaşattı. Freestyle çalışmaları ve düetleriyle Türk rap müziğinin önemli isimleri arasında sayılan Ezhel, rap dinlemeyenlere alternatif bir öneri sundu. Festivalin en coşkulu anlarından biri de İngiliz şarkıcı Anne-Marie sahneye çıktığında yaşandı. Marie’nin Cizreli Mehmet Ali Şulan’ı sahneye davet etmesiyle müzikseverler unutulmaz anlara şahit oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN