Doğukan Manço mirasını açıkladı

Doğukan Manço mirasını açıkladı

1 Şubat 1999 tarihinde yaşamını yitiren usta sanatçı Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço, katıldığı radyo programında, babasının kendilerine bıraktığı mirası açıkladı.

Babası Barış Manço’nun sanat eserlerine olan ilgisinden bahseden Doğukan Manço, “Ben küçükken Moda’daki evimizde babamla vakit geçiriyorduk. Bana vazoların minerallerine kadar tüm özelliklerini anlattığı günlerden biriydi, benim için çok kıymetliydi. Sonra her gün gördüğüm tablolardan bahsetmeye başladı 'Bak bunlar Rus ressamların eserleridir, Rus ressamlar çok kıymetli eserler bırakmıştır' diyordu" ifadelerini kullandı.

Dj'lik yapan Doğukan, babası Barış Manço’nun, kendisine "Oğlum yarın öbür gün ne yaparsanız yapın, kendi ayaklarınızın üzerinde durun. Benim size bırakacak ne fabrikam, ne dükkanım var. Bu tablolar da yarın öbür gün sıkıştığınızda sizin hayatınızı kurtaracak sizlere bırakabileceğim miraslardır. O yüzden onlara güzel bakın" dediğini söyledi.

Babasından kalan tabloları satmadıklarını belirten Manço, “Çok şükür biz o tabloları satmadık ve Barışseverlere açabildik” şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN