Doktorların enerji reçeteleri

Doktorların enerji reçeteleri

Kimi D vitamini almayı ihmal etmiyor, kimi gün içinde zinde kalabilmek için kahve içmek yerine egzersiz yapıyor, kimi ise öğleden sonra 10 dakika uyuyarak tazeleniyor. İngiltere’de çalışan diş hekiminden dermatologa 9 doktor gün içinde enerjilerini yükseltmek için neler yaptığını anlattı.

ZEYNEP KARAKUŞLU / İSTANBUL

Gün içerisinde enerjinizi sürekli üst seviyelerde tutmak için uğraşıyorsanız, bunun için en sağlam kaynaklardan öneriler var. Aralarında psikolog, diş hekimi, genel cerrah ve yaşlanma karşıtı uzmanın da bulunduğu dokuz doktor, enerjilerini yükseltmek için gün boyunca aldıkları takviyeleri paylaştı. Kimi çareyi koca bir bardak su içmekte buluyor, kimi kahvaltıyı asla atlamamak gerektiği yönünde uyarıyor. Kalsiyum, C vitamini ve B vitamini aldığını da belirten uzmanlar, yoğurt ve kefir gibi probiyotikli yiyecekleri tüketmenin önemine değiniyor. Hepsinin ortak önerisi ise egzersiz yapılması. Bu yürümek de olabilir, koşmak da bisiklete binmek de... En azından 20 dakika yapılması tavsiye ediliyor. Bir diğer ortak önerisi ise D vitamini takviyesi. Zira D vitamini yorgunluğu ve ağrıları ortadan kaldırıp, ruh halini iyileştiriyor. İşte diğer tavsiyeler... 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN