Dönem tatilini verimli geçirebilmek için 5 öneri

Dönem tatilini verimli geçirebilmek için 5 öneri

Uzman psikolog Selin Karabulut, sömestrde verimli bir tatil için ebeveynlere çocuğa karşı uygulanması gereken davranışlar konusunda önerilerde bulundu.

Anadolu Sağlık Merkezi’nden uzman psikolog Selin Karabulut ebeveynlere hem karne için hem de tatil sürecinde çocuğa karşı uygulanması gereken davranışlar konusunda önerilerde bulundu.
 
1. Ödevleri son güne bırakmayın: Verilen ödevleri son günlere bırakmayın. Çocuğunuzla birlikte ödevleri yetiştirmek için strese girmeyin. Çocuğunuzun durumuna göre bir program dahilinde hem eğlenin hem de ödevleri yapın.
 
2. Günde 2 saat ödevlere ayırın: 6-12 yaş aralığındaki çocuklarınıza veli-öğretmen iş birliği içinde hem ödev hem eğlencenin olduğu günlük programlar yapılabilir. 12 yaştan büyük çocuklar kendi programlarını daha rahat oluşturabilirler. Sabah saatleri 2 saati ödevlere ayırmak yeterli olacaktır.
 
3. Sosyal aktiviteleri kaçırmayın: Sinema, tiyatro, konser gibi etkinliklere katılın. Şehir dışındaki eş-dost ve akrabaları ziyaret etmek, sosyal etkinliklere katılmak, sporla ve hobilerle uğraşmak önemli. Çocuğunuzla kaliteli zaman geçirmeye çalışın.
 
4. Kötü karneye kızmayın, iyi karneyi takdir edin: Çocuğa sakince böyle şeylerin olabileceğini, yeterli çalışmadığı için notunun düşük olduğunu söyleyin, ikinci dönem notunu düzeltmesi konusunda onu yüreklendirin. İyi karne getiren çocuğu ise takdir edin. Pahalı hediyeler almak, çocuğun ödüle kavuşmak için iyi not getirmesine, ödülün olamayacağı ortamlarda çalışmamasına neden olacaktır. Bunun yerine iyi gelmiş karneleri takdir etmek, övmek ve iyi dileklerde bulunmak, manevi olarak değerli bazı armağanlar vermek uygun olabilir.
 
5. Tablet ve bilgisayar kullanımını abartmayın: Tablet ve bilgisayar gibi aletlerin ihtiyaca yönelik kullanılmasına izin verin. Yani bir şey araştırmak, adres-telefon bakmak, ödev hazırlamak, eğlenmek vs. gibi durumlarda kullanılabilir. Bağımlılık şeklinde kullanımlar olmaması için ihtiyaç durumu bittiğinde dijital olmayan dünyaya geri dönmek gerekir.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN