Dost bakteriler iştahınızı kontrol altında tutar

Dost bakteriler iştahınızı kontrol altında tutar

Diyet yapmadan kilo vermek istiyorsanız sofranızdan probiyotik zengini ev yapımı yoğurt, turşu, kefir ve sirkeyi eksik etmeyin. Bu öneride bulunan Dr. Ümit Aktaş “Bağırsaklarınızda bol miktarda probiyotik bulunduğunda canınız gofret, şeker, poğaça falan istemiyor” dedi.

Fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş, sağlıklı bir şekilde kilo vermenin yollarını anlattı. “Basit bir soğuk algınlığından alerjilere ve kansere kadar birçok hastalığa karşı en önemli savunma birliklerimiz olan probiyotikler, kilo kontrolüne de yardımcı oluyor” diyen Aktaş, beslenmede ev yapımı yoğurt, kefir, turşu ve sirkeye yer verilmesini tavsiye etti. Aktaş şunları söyledi: “Rejim dahi yapmadan sadece vücudunuzdaki dost bakterilerin sayısını arttırarak zayıflayabilirsiniz. Rejim yaparken kilo vermeyi hızlandıran dost bakteriler, normal beslenme düzeninize döndüğünüzde de kilo vermeye devam etmenizi sağlar. Dost bakteriler iştahınızı kontrol altında tutar. Çünkü probiyotikler onları hayatta tutan, onları besleyen yiyeceklerle beslenirler ve bu da sizi olumsuz etkiler. Yani bağırsaklarınızda bol miktarda probiyotik bulunduğunda canınız gofret, şeker, poğaça falan istemiyor. Çünkü bu yiyecekler faydalı bakterileri yok ediyor.”

Sağlık ve stres kontrolü için vücudun günde 8 saat uykuya ihtiyaç duyduğunu belirten Aktaş “Kilo kontrolünü belirleyen en önemli faktörlerden biri yeterli uyumak. Geceleri yeteri kadar uyumayan insanlar gündüzleri daha büyük porsiyonlar yiyor, genelde basit karbonhidratlara yöneliyor ve uyku kilo almaya daha eğilimli oluyor, o nedenle yeteri kadar uyumaya dikkat edin” diye konuştu.

“Yağ yemek değil şeker yemek yağlandırır” diyen Aktaş, bunun sebebini ise şöyle açıkladı: “Yağ tok tutar ve zayıflamaya yardımcı olur, kaliteli ve yüksek enerji verir. Diyetinizden yağı çıkardıkça onun yerine daha çok karbonhidrat tüketmeye başlarsınız. Karbonhidratlar ve şeker size yağ olarak dönerken; doğada oldukları halleriyle sağlıklı yağlar, zeytinyağı, tereyağı ve hayvansal yağlar sizi yağlanmaktan ve daha ötesi birçok hastalıktan korur. Şekeri hayatlarından çıkarıp onun yerine kimyasal bir zehir olan tatlandırıcılar kullanılmamalı. Çünkü tatlandırıcılar, zayıflatmak yerine kandaki insülin değerlerini fırlattığı için daha çok acıkmanıza neden oluyor ve diyabet riskini arttırıyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN