Foursquare konum verilerinden para kazanacak

Foursquare konum verilerinden para kazanacak

Ünlü sosyal ağ yeni servisleri ile kurumları hedef alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Swarm uygulamasında kullanıcı unvanlarını geri getirmesiyle gündeme gelen, ülkemizde de oldukça popüler olan konum paylaşım ağı Foursquare, en sonunda topladığı konum bilgilerini paraya dönüştürecek bir yol buldu. Topladığı büyük veriyi işleyerek kurumların kullanımına açacak olan şirket, Foursquare Location Cloud ve Places by Foursquare isimli iki yeni hizmet tanıttı.

Geolokasyon veri tabanı

CEO Dennis Crowley, yaptığı bir söyleşide hizmetlerden ilki olan Location Cloud’u şirketin elindeki tüm konum ve geolokasyon verilerinin bulunduğu bir havuz olarak tanımladı. Bu havuzu sadece şirketin iki uygulaması Swarm ve Foursuare değil, aralarında Twitter ve Pinterest’in de bulunduğu pek çok şirket kullanabilecek ve gelecekte çok daha fazla şirketin erişimine açık olacak.

Mekanların veri tabanı

Şirket aynı zamanda sahip olduğu 65 milyon mekan bilgisini de Places By Foursquare hizmeti ile geliştiricilerin erişimine açacak. Şirket bu hizmetin bir konum çözümü olarak kullanılabileceğini ve veri tabanının sadece Foursquare’in API’lerini kullanan geliştiricilerden gelen verilerle değil, Fourquare’in uygulamalarından gelen veriler ile de oluşturulduğunu söylüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN