Emeklilerin 2018 Temmuz zammı ne kadar? Emekli maaşı ne kadar artacak?

Emeklilerin 2018 Temmuz zammı ne kadar?  Emekli maaşı ne kadar artacak?

Emeklilerin 2018 Temmuz zammı ne kadar? ve Emekli maaşı ne kadar artacak? soruları Temmuz ayının gelmesi ile haberlerde sorulmaya ve yanıtı aranmaya başlandı. Haberimizde emeklilere 2018 Temmuz zammı hakkında merak edilenleri bulabilir merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Haberimizde son bir haftadır bir hayli sorulan Emeklilerin 2018 Temmuz zammı ne kadar? ve  Emekli maaşı ne kadar artacak? sorularının yanıtını bulabilirsiniz. İlk 5 aylık enflasyonun belli olmasıyla birlikte zam oranları şekilleniyor. İlk 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 6.39 zam, memurlara ve memur emeklilerine yüzde 3.5 artışa ilaveten yüzde 2.39 fark göründü. Haziran enflasyonuna göre zam oranının yüzde 7'yi bulması bekleniyor. Bu durumda fark yüzde 3'e çıkacak. Haziran enflasyonu sıfır çıkarsa bu oranlar uygulanacak. 3 Temmuzda kesinleşecek olan 2018 Temmuz zammı ile emekli maaşı ne kadar olacak belli olacak. İşte 2018 Temmuz zammı hakkında konuşulanlar ve Emekli maaşı ne kadar artacak? sorusunun yanıtı...

EMEKLİ ZAMMI 3 TEMMUZ'DA KESİNLEŞECEK

Hem emeklilerin hem de memurların zam oranları için enflasyon temel belirleyici. İlk 6 aylık TÜFE verisi; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını gösterecek, memurların ve memur emeklilerinin de yüzde 3.5 toplu sözleşme zammına ilaveten alacağı enflasyon farkını ortaya koyacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı mayıs ayı enflasyon verilerine göre; ocak-mayıs endeks değişimi yüzde 6.39 olarak gerçekleşti. Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre, ilk 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz zammı yüzde 6.39 olarak görünüyor. 3 Temmuz'da ise kesin rakam ortaya çıkacak. Memurların ve memur emeklilerinin de temmuzda enflasyon farkı alabilmesi için ilk 6 aylık TÜFE'nin yüzde 4'ü aşması gerekiyordu. İlk 5 aylık enflasyona göre yüzde 2.39 fark oluştu. Bu fark memur ve memur emeklilerinin zammına ilave olarak verilecek.

EMEKLİYE EK ÖDEME DE ARTACAK

Emeklilere yapılan zamlardan ayrı olarak yüzde 4 ek ödeme de veriliyor. Yüzde 6.39'luk enflasyona göre ek ödeme miktarı da artmış olacak. Örnek hesaplamaya göre artış şöyle gerçekleşecek.

18-06/16/emekliye-temmuz-zammi.jpg

 

BAKANLAR KURULU SONRASI EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ MÜJDESİ GELMİŞTİ

30 Nisan'daki Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Binali Yıldırım bizzat kameralar karşısına geçerek, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 1000'er TL bayram ikramiyesi verileceğini açıklamıştı.

Emekliye bayram ikramiyesi hakkında Başbakan'ın açıklaması:  Önemli bir müjdeyi vereceğini söyleyen Başbakan, alınan kararlarda son maddenin emeklileri ilgilendirdiğini söyledi. 12 milyonun üzerinde emekli aylığı alan vatandaşın olduğunu belirten Yıldırım, emekli olmadan aylık bağlanan gaziler, şehit yakınları ve köy korucularından da bahsetti.

Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyesi ne kadar olacak: Her Ramazan bayramı ve Kurban bayramı öncesi birer ikramiye verileceğini aktaran Yıldırım, Ramazan bayramı ve kurban bayramı öncesi 1000 lira emekli ikramiyesi verileceğini açıkladı. 12 milyonun üzerinde emekli olduğunu ifade eden Yıldırım, emeklilerimizin daha fazlasına layık olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN