Einstein'ın beyni müzede

Einstein'ın beyni müzede

Dünyanın en zeki insanları arasında gösterilen Albert Einstein'ın yıllardır saklanan beyin parçacıkları Philadelphia'daki bir müzede sergilenmeye başladı.

Görecililik kuramını geliştiren ve dünya tarihinin en zeki insanları arasında sayılan Albert Einstein, 1955'te ölümünden önce "Kimse kemiklerime tapmasın" diyerek cesedinin yakılmasını istemiş ve bu isteği yerine getirilerek, külleri ABD’nin kuzeydoğusundaki Delaware Nehri'ne savrulmuştu. Ancak daha sonra Einstein’ın yakılan bedeninde beyni ve gözlerinin olmadığını anlaşılmıştı.

15-05/06/a1.jpgEinstein'ın beyninin bir parçasını izinsiz olarak alan patalog Thomas Harvey,
2011'de parçaları bir müzeye bağışlamıştı.

Naaşı ziyeret için gittiği Princeton Üniversitesi Hastanesi'de, Einstein'ın beyninin bir parçasını izinsiz olarak alıp 46 dilime ayıran patalog Thomas Harvey, beyni 2011 yılında Philadelphia'daki Mutter Müzesi'ne bağışlamıştı. Müzeye getirilen Einstein’in beyninin gri maddesi, müzenin en çok ziyaretçi çeken parçasını oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN