‘Evrenin Nabzı’nı İstanbul’da tuttu

‘Evrenin Nabzı’nı İstanbul’da tuttu

Heykeltıraş Maria Kılıçlıoğlu’nun ‘Evrenin Nabzı’ retrospektif sergisi, İş Sanat Kibele Galerisi’nde ziyarete açıldı. Taş, balmumu ve bronz kullanarak ürettiği heykelleriyle ürettiği özgün eserlerle adını duyuran Kılıçoğlu son projesiyle de, düşlerin dünyasında bir yolculuğa kapı aralıyor.

Heykeltıraş Maria Kılıçlıoğlu’nun ‘Evrenin Nabzı’ retrospektif sergisi, İş Sanat Kibele Galerisi’nde açıldı. 23 Şubat’a kadar devam edecek sergi, sanatseverleri düşlerin dünyasına bir yolculuğa davet ediyor.

19-01/12/1.jpg

Doğu Avrupalı ünlü Bulgar heykeltıraş Dimitir Dimov’un kızı olarak dünyaya gelen sanatçı, dört yaşına geldiğinde babasının heykel atölyesine gitmeye başladı. Oyuncakları heykel hamuru, balmumu, bronz olan Kılıçlıoğlu, üç boyutlu nesne üretmeyi küçük yaştan itibaren deneyimledi. Eğitim sebebiyle Batı’ya dönük yüzünü yıllar içinde Mezopotamya’ya çeviren Kılıçoğlu, sanat yaşamında yeni arayışlara yöneldi. İlk çalışmaları olan Ana, Şeytan, Melek, Öpücük gibi eserler sanatçının form arayışını temsil ediyordu. Taş, balmumu ve bronz kullanarak ürettiği heykelleri ile Helenistik tarzda çok sayıda esere imza attı. Kılıçlıoğlu, sürrealist ve fantastik öğeler kullanarak eserler üretiyor. 

19-01/12/2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN